Privé-jets heb je in alle soorten en maten. Sommige steken echter met kop en schouders boven het maaiveld. Hun eigenaren tillen luxueuze luchtvaartreisjes naar een ongekend ander niveau met state-of-the-art langeafstandsjets van fabrikanten als Gulfstream en Bombardier. En dan heb je er ook nog tussen zitten die bestaande toestellen omkatten in vliegende paleizen.

Business Insider heeft daarom een verzameling aangelegd waarvan wij denken dat het de meest luxueuze toestellen ter wereld zijn. De lijst is natuurlijk incompleet en zal aan verandering onderhevig zijn. Voor hetzelfde geld verrast Elon Musk ons op een dag met een ‘gepimpte’ SpaceX Crew Dragon capsule bovenop een Falcon Heavy raket of komt een bedrijf als Zunum Aero opeens met een elektrisch privé-jet op de proppen.

Maar voor nu: dit zijn de zeven meest luxueuze toestellen ter wereld.


1. Gulfstream G500: met een prijskaartje van 44 miljoen dollar is dit niet eens het duurste toestel van Gulfstream, maar wél het nieuwste. Naar verwachting gaat de G500 in 2018 de lucht in.

Bron: Gulfstream

De stoelen van de G500 zijn perfect afgestemd op de wensen van de individuele gebruiker.

Bron: Gulfstream

Het toestel is ook uitgerust met internet dat 30 keer sneller is dan dat van de concurrentie.

Bron: Gulfstream


2. Gulfstream G650ER. Voor een slordige 66,5 miljoen dollar vlieg je Gulfstreams vlaggenschip. De G650ER heeft een bereik van meer dan 12.070 kilometer, wat zoveel wil zeggen als dat het toestel de Stille Oceaan kan overvliegen.

Lees ook op Business Insider

Bron: REUTERS/Aly Song

Het toestel is rijkelijk voorzien van leer, zeldzaam houtfineer en stijlvol steenwerk.

Bron: Gulfstream

Bijna alles in de cabine kan je met een smartphone app besturen.

Bron: Gulfstream

3. Bombardier Global 7000: evenals de G650ER, is de Global 7000 ontworpen voor lange afstanden. Het 73 miljoen dollar kostende vliegtuig gaat in de tweede helft van 2018 de lucht in.

Bron: Bombardier

De cabine kan geheel naar eigen inzicht geconfigureerd worden, een van de opties is een volledig geoutilleerde eetkamer en…

Bron: Bombardier

… een multi-media theater.

Bron: Bombardier

De Global 7000 is zelfs verkrijgbaar met een privé-slaapkamer. Niet onbelangrijk gegeven het bereik van het toestel: 13.679 kilometer. Dat betekent een non-stop vlucht van New York naar Sydney, Australië.

Bron: Bombardier

4. Embraer Lineage 1000E. De Lineage 1000E is de eerste omgebouwde commerciële carrier op onze lijst. Het is, jawel, een omgebouwde Embraer E190.

Bron: Embraer

De ruime 53 miljoen dollar kostende 1000E kan besteld worden met een master slaapkamer en een walk-in douche.

Bron: Embraer

Voor de stoutmoedigen: Embraers hoofdontwerper Jay Beever laat je graag zijn echte over the top ontwerpen zien. Zoals het Kyoto Airship en haar adembenemende uitzichten.

Bron: Embraer

Of neem het Hollywood Airship, geheel in de stijl, luxe en glamour van de jaren ’30.

Bron: Embraer

5. De Airbus ACJ319Neo. De ACJ of Airbus Corporate Jet is de zakelijke jet-versie van de Airbus A319neo carrier.

Bron: Airbus

De ACJ319neo kost 101,5 miljoen dollar. En dat is de vanafprijs, zonder extra’s of het maatwerk interieur. De jet heeft een bereik van bijna 12.552 kilometer en vliegt dus met gemak van Los Angeles naar Genève.

Bron: Airbus

6. Boeing 787-8 BBJ. De Boeing 787-8 is een state-of-the-art en 224 miljoen dollar kostende airliner. In 2016 telde de China HNA Group nog eens een extra 100 miljoen dollar neer om dit toestel in een privé-jet om te bouwen. Of, zoals Boeing het noemt, een BBJ of Boeing Business Jet.

Bron: Kestrel Aviation Management

Het interieur beslaat een verbijsterende 223 vierkante meter. Dus je kunt gerust 39 beste vrienden meenemen op je tochtjes.

Bron: Kestrel Aviation Management

Er is ook een suite met een California king-size bed, een inloopkast en …

Bron: Kestrel Aviation Management

… een bad met een XXXL douche en marmeren vloeren met vloerverwarming.

Bron: Kestrel Aviation Management

7. Boeing 747-8 Intercontinental BBJ. Hoe adembenemend de Dreamliner ook is, niets doorstaat de vergelijking met de Koningin van de Stratosfeer. De bofferd die dit vliegtuig bezit, bezit daarmee een compleet gepersonaliseerde Boeing 747-8I privé-jet. En dat voor slechts 403 miljoen dollar!

Bron: Boeing

Het interieur is goed voor 446 vierkante meter, het toestel herbergt een compleet kantoor….

Bron: Greenpoint Technologies

… slaapkamers, en…

Bron: Greenpoint Technologies

… een statige eetzaal die zo omgetoverd kan worden in een directiekamer.

Bron: Greenpoint Technologies