Productiviteit is één van de belangrijkste factoren voor economisch succes.

Hoe productiever de werknemers in een land zijn, hoe meer waarde ze voor hun werknemer kunnen binnenhalen en daardoor ook voor de economie van hun land.

Nieuw onderzoek van Expert Market laat zien waar in de wereld mensen het meest productief zijn.

Het bedrijf keek naar de data van de 35 grootste economieën ter wereld om deze lijst samen te kunnen stellen.

Zo keken ze naar het BNP per inwoner van een land en deelden dat nummer door het aantal uur werk per persoon. Zo kun je een grove schatting maken van welke landen het meeste geld verdienen in zo min mogelijk tijd. En daardoor dus het meest productief zijn.

Onderstaande cijfers zijn de waarde die elke werknemer bijdraagt aan de economie van zijn land per gewerkt uur. Bekijk de rangschikking hieronder.


19. Israël: €17,81 — Israël krijgt steeds meer de reputatie van hub voor innovatie. Werknemers werken hier gemiddeld 1.889 uur per jaar.

Foto:  REUTERS/Stephanie Keith

18. Japan: €19,22 — Een ander land, een andere haperende economie. Japan ondergaat een ongekend experiment rond negatieve rentetarieven en het hoogste niveau overheidsschuld van alle landen op aarde ten opzicht van het BBP. En dan vergrijst de samenleving ook nog eens.

Foto: Smokedsalman/Shutterstock

17. Verenigd Koninkrijk: €19,40 — De Britse economie heeft al last van de Brexit-stem, met het dalende pond die de inflatie duwt en de salarissen drukt. In dezelfde lijst vorig jaar genereerde de Britse werknemer nog €20,81 per uur.

Foto: Reuters / Jason Cairnduff

16. Nieuw-Zeeland: € 20,18 — De eilandennatie is voor de welvaart sterk afhankelijk van de zuivel- en schapenindustrie. Per hoofd van de bevolking is het BNP € 35.369.

Foto: Iv4ngrigoryev/Shutterstock

15. Frankrijk: €21,80 — Frankrijk heeft een kortere werkweek dan bijvoorbeeld het VK, maar ze produceren meer dan de Britten. Emmanuel Macron, de nieuwe president, wil de oude arbeidswetten van het land aanpakken.

Foto: REUTERS/Charles Platiau

14. Canada: €22,02 — De Canadezen hebben een BNP van €37.494 per hoofd van de bevolking en werken gemiddeld 1.703 uur per jaar.

Foto: Mark Blinch/Reuters

13. Finland: €22,16 — Hoewel het land voor een groot deel van het jaar in het donker gehuld is, krijgen de Finnen toch een hoop gedaan. Wekelijks produceren ze 704 euro.

Foto: source Shutterstock

12. Oostenrijk: €23,50 — Het BNP per hoofd van de bevolking per jaar ligt op 37.637 euro. Werknemers zijn ongeveer 1.601 uur per jaar aan het werk. Hierdoor zijn ze productiever dan de meeste buurlanden.

Foto: source Shutterstock

11. Duitsland: €26,01 — Duitsers staan er bekend om dat ze efficiënt zijn. En dat zie je terug in de productiviteitscijfers.

Foto: REUTERS/Christian Charisius

10. Zweden: €26,42 — Net als de andere Scandinavische landen staat Zweden bekend als een gelukkige, criminaliteitsvrije en mooie plek om te wonen. Dat lijkt de productiviteit van het land te helpen.

Foto: Scott Heavey/Getty Images

9. Nederland: €26,84 — Wij Nederlanders staan in het buitenland bekend als relaxt, maar die reputatie gaat niet altijd op. Nederland is namelijk de zevende meest productieve natie in Europa.

Foto: Ivonne Wierink / stock.adobe.com

8. Ierland: €28,40 — Ierland wordt vaak besproken als goede locatie voor iedereen die na de Brexit wil verhuizen. Het BNP per hoofd van de bevolking was 53.407 euro.

Foto: Scenic view of Gap of Dunloe, County Kerry, Ireland source Stefano_Valeri / Shutterstock

7. Australië: €28,45 — Het land is een stuk productiever dan Nieuw-Zeeland. Werknemers zorgen er voor een economische output van 913,43 euro per week volgens Expert Market.

Foto: Bradley Kanaris / Getty Images

6. Verenigde Staten: €28,76 — Het BNP per hoofd van de bevolking staat op 51.288 euro, terwijl werknemers 1.783 uur per jaar aan hun baan spenderen.

Foto: Scott Olson / Getty Images

5. IJsland: €30,87 — Het eiland telt ongeveer 300.000 inwoners. De economie is vooral gefocust op de visserij en de aluminium mijnbouw.

Foto: Andrea Williams / Flickr

4. Denemarken: €32,27 — Denemarken doet het beter dan Zweden in dit lijstje, toch is het land niet het meest productieve Scandinavische land.

Foto: Marko Djurica

3. Zwitserland: €42,35 — Het land staat bekend om zijn efficiëntie en de treinen die stipt op tijd rijden. Het is dan ook niet gek dat de Zwitserse werknemers één van de meest productieve ter wereld zijn. Ze werken gemiddeld 1.590 uur per jaar.

Foto: VogelSP/Getty Images

2. Noorwegen: €44,41 — De Noorse werknemers zijn twee keer zo productief - als je kijkt naar geld - als die van Israël, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

Foto: Reuters/Kacper Pempel

1. Luxemburg: €57,91— Het meest productieve land ter wereld is een kleine Europese staat. Geen ander land komt zelfs maar in de buurt van Luxemburg.

Foto:Barbara Tasch