Meer en meer rijke migranten trekken naar down under.

Dat blijkt uit een analyse van adviesbureau New World Wealth in het rapport Global Wealth Migration Review 2019.

In 2017 migreerden 95.000 individuen met een minstens een miljoen dollar aan vrij vermogen (zogenoemde High Net Worth Individuals, HNWI’s) naar een ander land. Een jaar eerder waren dat er 82.000 en in 2015 64.000.

Absolute koploper in 2017 voor rijke migranten is Australië met 10.000 HNWI’s die zich in het land vestigden. Op de tweede plaats staat de Verenigde Staten met 9000 nieuwe miljonair-migranten.

Dit is de top 10 meest populaire bestemmingen voor de rijken:

(klik voor uitvergroting)

meest interessante landen voor rijken

Volgens het onderzoek biedt Australië een sterkere basis om zaken te doen dan opkomende Aziatische landen zoals China, Japan, Zuid-Korea, Hong Kong, Singapore en Vietnam.

Veiligheid zou ook een reden kunnen zijn om naar Australië te gaan, aangezien het land is uitgeroepen tot veiligste land ter wereld voor vrouwen. Ook voor kinderen is het land uitermate veilig.

"De ongelofelijke groei van het land om het afgelopen decennium heeft zonder twijfel ook een impact gehad op het vertrouwen en zakelijke kansen", aldus het onderzoek.

Australië magneet voor rijken

"De afgelopen tien jaar is het totale particuliere vermogen van Australië 83 procent gestegen, tegen 20 procent groei in de Verenigde Staten. Als gevolg daarvan is de gemiddelde Australiër nu significant rijker dan de gemiddelde Amerikaan. Dat was tien jaar geleden nog niet het geval."

Er is een trend gaande waarin veel Europese, Amerikaanse en Aziatische bedrijven een kantoor in Australië openen. Zij zorgen ervoor dat de topmanagers van deze bedrijven vaak naar het land verhuizen.

"We kwamen erachter dat landen met een laag inwonersaantal, zoals Canada en Australië, vaak de meest rijke landen per hoofd van de bevolking herbergen. Landen met een hoog inwonersaantal, zoals Nigeria, Ethiopië, Bangladesh en Pakistan zijn het armst", aldus het onderzoek.

Als je kijkt naar de andere landen in de top tien, dan hebben Canada en Australië relatief gezien een laag inwonersaantal. Dat betekent volgens de onderzoekers dat een land minder afhankelijk is van andere landen wat betreft de handel en de beschikbaarheid van grondstoffen. Er is ook minder vervuiling en meer ruimte, wat goed is voor de levenskwaliteit.

Dit artikel verscheen eerder op Business Insider Australia

LEES OOK: Deze 13 succesvolle Nederlanders twintigers staan dit jaar in Forbes’ 30 under 30-lijst