De wereld staat voor flink wat politieke verschuivingen. In Nederland onderhandelen de PVV, NSC, BBB en de VVD over een nieuw kabinet en de Amerikaanse verkiezingen van eind dit jaar zorgen mogelijk voor een terugkeer van Donald Trump in het Witte Huis.

Ook op het bedrijfsleven kunnen deze ontwikkelingen invloed hebben. Tijdens het M&A Trendforum spraken professionals uit de fusie- en overnamewereld deze week over de invloed van de geopolitiek op de economie.

De aanwezige fusie- en overname-adviseurs waagden zich niet al te zeer aan gevoelige politieke uitspraken, maar lieten wel een paar dingen doorschemeren waar ze op letten. Zo kijkt men uit naar een kabinet dat gericht is op een positief ondernemersklimaat en het bedrijfsleven niet opzadelt met steeds hogere lasten.

Daarnaast vindt de M&A-professional een consistent overheidsbeleid belangrijk, zeker met het oog op investeringen die het bedrijfsleven moet doen in onder meer de energietransitie. Daarbij werd de Europese Unie als een relatief stabiele factor genoemd, die de grilligheid van de lokale politiek een beetje kan dempen.

LEES HIER het hele verslag van het M&A Trendforum op M&A.nl: De impact van de (geo)politieke aardverschuiving op M&A