Elektronicagigant Samsung heeft een compleet nieuw apparaat aangekondigd, maar vertelt er weinig over.

Aan het einde van het op woensdag gehouden evenement Samsung Galaxy Unpacked 2024, toonde het bedrijf een nieuwe ‘slimme’ ring. Het bedrijf noemt het de Galaxy Ring en beweert dat het een “krachtig en toegankelijk gezondheids- en welzijnsapparaat” is.

Op een indrukwekkende video van enkele seconden na, liet Samsung bar weinig los over de Galaxy Ring. Er werd niets gezegd over een prijs, functionaliteiten of een verschijningsdatum. Maar gezien het hele event in het thema van artificial intelligence (AI) stond, is het aannemelijk dat de ring er ook iets mee zal doen.

“Dankzij AI kan technologie het mogelijk maken om verbonden te blijven en onze creativiteit te uitten op meer waardevolle manieren”, zei klinisch onderzoeker Dr. Matthew Wiggins van Samsung tijdens de presentatie van de ring.

Samsung werkt ook aan andere op AI werkende apparaten, zoals smartphones en zelfs een robot stofzuiger/dweil die vlekken kan herkennen.

Samsung gaat mogelijk concurreren met populaire gezondheidsring van Finse startup

Als we een patent van Samsung van februari 2023 als leidraad nemen, dan is de Galaxy Ring waarschijnlijk bedoeld om verschillende gezondheidsdata zoals slaap te meten.

Dat is niet zulk goed nieuws voor het Finse bedrijf Oura, fabrikant van een van de in Silicon Valley populairste slimme ringen. De Oura Ring meet je slaap, je lichaamstemperatuur en zelfs je dagelijkse stress.

Je kunt de onthulling van de Galaxy Ring hieronder zelf terugkijken. Hij start op 1:11:00 in onderstaande video.

LEES OOK: Is de Samsung Galaxy Z Fold 5 echt geschikt als mini-laptop voor je werk? We testten het uit