Elom Musk maakt dan misschien wel batterijen, toch had de miljardair ooit choquerende hoeveelheden cafeïne nodig om energiek te blijven.

Op een gegeven moment dronk de oprichter van Tesla en SpaceX acht blikjes cola light en meerdere grote koffie’s per dag om alert te blijven en zijn bizarre werkschema vol te houden. Dat schrijft Inc. Dit was het moment waarop Musk honderd uur per week werkte om zijn bedrijven te lanceren.

“Ik was zo verslaafd dat het echt voelde alsof ik mijn blik werd vernauwd,” vertelt Musk aan Inc. Hij claimt nu dat zijn kantoor ook cafeïnevrije cola light heeft.

Natuurlijk grijpen we allemaal weleens naar wat cafeïne voor een oppepper, maar dit is wel heel veel cafeïne.

De meeste volwassenen kunnen dagelijks veilig 400 mg cafeïne consumeren. Een blikje cola light bevat 42 mg cafeïne (meer dan andere soorten Coca-Cola), waardoor hij alleen al met het drinken van cola 336 mg binnen kreeg.

Tel er nog een lading koffie bij op en je passeert de grens van 400 mg ruim. Een grote koffie van Starbucks bevat ongeveer 260 mg cafeïne per kop.

Musk is niet de enige met een ongezonde levensstijl.

Warren Buffett, inmiddels 86 jaar oud, eet iedere dag een ontbijt bij McDonald's. Op de dagen dat het slecht gaat op de beurs gaat hij voor een 'sobere' McMuffin Sausage & Egg. Op de goede dagen bestelt hij er een met bacon, ei en kaas. Iedere ochtend vraagt hij zijn vrouw Astrid om precies genoeg kleingeld in de bekerhouder van zijn auto te doen.

Eenmaal aan zijn bureau bij Berkshire Hathaway in Omaha eet hij het ontbijt op samen met een glas cola. Hij drinkt vijf glazen cola per dag.

LEES OOK: 16 duizelingwekkende feiten over Warren Buffett