Het is niet overal rozegeur en maneschijn op de Nederlandse huizenmarkt. Landgoed Klarenbeek wordt verkocht via een executieveiling – bieden kan vanaf 1 miljoen euro. Best triest voor een stulpje dat zes jaar geleden voor 14 miljoen euro te koop stond.

Het voorheen duurste huis van Nederland – inmiddels is Justin Bieber met zijn appartement op de Dam daar ruimschoots overheen gegaan – wordt via een excutieveiling verkocht via Christie”s International Real Estate.

Tegenover De Gelderlander zegt makelaar Jan Wassink dat gehoopt wordt op een hogere opbrengst dan 1 miljoen euro. “Een executieveiling is nooit leuk voor een eigenaar, maar het gebeurt de afgelopen jaren heel veel”. Onderhands bieden kan tot 12 april 23.59 uur. Op 13 april om twee uur ’s middags vindt de openbare executieveiling plaats

Het Landgoed werd in 2003 gekocht door Raymond Tromp, die er in 2011 al vanaf wilde.  Destijds werd € 14 miljoen voor het landgoed gevraagd, maar het landgoed werd niet verkocht, aldus Quote. Nu staat het weer te koop voor een fors lagere prijs.

Duurste huis, klarenbeek, doornspijk

Bieden kan vanaf 1 miljoen euro, online. Christie’s geeft wel aan dat er nog bijkomende kosten zijn van een kleine 40 duizend euro. Op Google Street View ziet het er zo uit vanaf de openbare weg.

Klarenbeek, duurste huis

Wat krijg je? Een 18e eeuws landgoed met dubbele garage, een park, vijver en stallen voor 43 paarden. De huidige hoofdbewoning werd gebouwd in 1842 en meet 780 vierkante meter woonoppervlak. Het bijbehorende natuurgebied omvat 21 hectaren.

Christie's International Real Estate

LEES OOK Het meest exclusieve appartement van Amsterdam is voor Justin Bieber