De vraag die de Amerikaanse miljardair Howard Schultz het liefst stelt aan sollicitanten, laat zien wat voor boekenwurm de oprichter van koffieketen Starbucks eigenlijk is.

In een interview met Business Insider onthult Schultz dat hij sollicitanten graag vraagt welk boek ze momenteel aan het lezen zijn.

Dat is geen verrassing als je weet dat Schultz een bibliofiel is. Hij schreef zelf ook al vijf boeken, waaronder Pour Your Heart Into It: How Starbucks Built a Company One Cup at a Time (1997). Dat ging over de geboorte en vroege jaren van Starbucks

Zijn meest recente bestseller is een boek dat de suggestie wekt dat Schultz zijn ogen heeft gericht op Witte Huis: From the Ground Up: A Journey To Reimagine The Promise of America.

Met dit boek solliciteert miljardair Schultz naar zijn nieuwste baan

Zelf heeft Schultz net Leadership: In Turbulent Times gelezen, geschreven door de Amerikaanse historicus en presidentiële biograaf Doris Kearns Goodwin. De Starbucks-oprichter prijst het boek vanwege de ‘actuele’ en ‘onthullende’ analyse van verschillen in de leiderschapsstijl van Amerikaanse presidenten.

Schultz heeft verklaard dat hij serieus overweegt mee te doen aan de presidentsverkiezingen van 2020. Als je ervan uitgaat dat Schultz solliciteert naar het presidentschap, is het dus niet vreemd dat hij momenteel een historische studie over Amerikaanse presidenten leest.

Lees het volledige interview met Howard Schultz op Business Insider.