Hoewel haar man dagelijks in de schijnwerpers staat, kiest first lady Melania Trump er juist voor om een relatief teruggetrokken leven te leiden.

Ze besteedt veel tijd aan de zorg voor haar zoon Barron van 12 en noemt zichzelf een ‘fulltime moeder’.

Maar nu ze bijna een jaar in het Witte Huis woont, heeft ze ook veel taken op zich genomen die er als first lady bij horen. Zo houdt ze zich bezig met de inrichting van het Witte Huis en denkt ze mee over evenementen.

Zo ziet de dagelijkse routine van Melania eruit:


Melania staat rond half zes ’s ochtends op, even vroeg als haar man. De twee slapen in aparte slaapkamers.

Foto: First lady Melania Trump komt aan bij het evenement van haar initiatief 'Be Best', op 7 mei 2018. Bron: Associated Press/Andrew Harnik

Bron: The Washington Post


Melania zorgt er dan voor dat haar zoon, Barron, klaar is voor school. Ze moet dan vaak controleren of hij wel echt zijn huiswerk mee heeft in zijn tas.

Foto: Melania en Barron bij de 140ste jaarlijkse Easter Egg Roll, in het Witte Huis op 2 april 2018.  Bron: Getty Images/Chip Somodevilla

Bron: Parenting, The Washington Post


Melania beschouwt het opvoeden van haar zoon als haar 'eerste baan'. 's Ochtends maakt ze bijvoorbeeld ook nog zijn ontbijt en zijn lunch klaar.

Foto: Melania en Barron lopen naar de helikopter Marine One toe op 21 november 2017. Bron: Associated Press/Evan Vucci

Bron: Parenting


Toen het gezin nog in New York woonde, bracht Melania haar zoon altijd naar school en haalde ze hem aan het einde van de dag op. Ze hielp hem ook met zijn huiswerk en ging mee naar afspraken op school.

Foto: De Trumps komen aan bij het Witte Huis op 11 juni 2017. Bron: Getty Images/Chris Kleponis

Bron: Parenting


Melania sport iedere ochtend thuis. Ze zegt dat ze aan pilates doet, door het huis loopt met gewichten aan haar enkels, en tennist.

Foto: Melania werkt in de tuin van het Witte Huis tijdens een event op 22 september 2017. Bron: AP Photo/Andrew Harnik

Bron: Twitter, E! News


Naast het sporten volgt Melania ook nog eens een gezond dieet. Ze zou zeven stuks fruit per dag eten en ontbijt vaak met een smoothie of havermout.

Foto: Melania zit een formele lunch voor in het Witte Huis op 26 februari 2018. Bron: Andrea Hanks/The White House

Bron: Twitter, GQ, E! News


Hoewel ze gezond eet, zondigt ook Melania weleens door chocolade of ijs te eten. Haar favoriete maaltijd zou de kip parmigiana bij het driesterrenrestaurant Jean-Georges in New York City zijn.

Foto: De Trumps eten in het Witte Huis op 26 juni 2017. Bron: Win McNamee/Getty Images

Bron: AOL, Twitter


Ze slikt een hoop vitaminen om haar huid en haar in topconditie te houden, gebruikt veel crèmes en wast haar gezicht dagelijks.

Foto: Melania komt aan in de Rose Garden van het Witte Huis om een speech te geven op 7 mei 2018. Bron: Getty Images/Win McNamee

Bron: E! News


Bij gezond leven hoort ook genoeg slapen, en dus is goede nachtrust ontzettend belangrijk voor Melania.

Foto: De Trumps komen aan bij het Witte Huis na hun korte vakantie in Palm Beach, Florida, op 1 januari 2018. Bron: Chris Kleponis/Getty

Bron: E! News


Overdag zit Melania soms vergaderingen in het Witte Huis voor of schuift ze er samen met haar man aan.

Foto:Melania spreekt bij een evenement in de tuin van het Witte Huis op 7 mei 2018. Bron: Associated Press/Andrew Harnik

Bron: Health & Fitness


Ook besteedt ze veel tijd aan het werken met en lobbyen voor kinderen. Zo bezoekt ze regelmatig scholen en kinderziekenhuizen.

Foto: Melania wordt begroet door kinderen bij het Witte Huis op 27 november 2017. Bron: Carolyn Kaster/AP

Bron: The White House


En ze ontvangt ook nog eens regelmatig kleine groepen mensen in haar kantoor in de East Wing, voor vergaderingen.

Foto: Melania zit in haar kantoor met second lady Karen Spence in de East Wing. Bron: Andrea Hanks/The White House

Bron: The Washington Post


Melania doet haar best om uit de buurt van de West Wing te blijven en laat haar man overdag zijn gang gaan - tenzij de twee samen naar een evenement moeten.

Foto: De Trumps komen wel samen in het Oval Office om wereldleiders te ontvangen. Bron: Pool / Getty Images

Bron:  The Washington Post


Als Melania even niets voor haar land hoeft te doen, is ze vaak samen met haar ouders en haar zoon. Haar ouders zijn verhuisd naar Washington, D.C.

Foto: Amailija en Viktor Knavs, de ouders van Melania, lopen naar het Witte Huis toe op 18 juni 2017. Bron: Associated Press/Manuel Balce Ceneta

Bron: Business Insider


Eén van de officiële taken van Melania is om mee te helpen met het organiseren van belangrijke evenementen bij het Witte Huis, zoals de Easter Egg Roll en staatsbezoeken van bijvoorbeeld de Franse president Emmanuel Macron.

Foto: Melania leest bij de Easter Egg Roll op 2 april 2018 voor uit een boek voor kinderen. Bron: REUTERS/Leah Millis

Bron: Business Insider


Melania leidde ook het team van Witte Huis-medewerkers tijdens het decoreren van het huis voor kerst. Ze heeft een goede band met het personeel.

Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Bron: Business Insider


Ze geeft leiding aan het personeel in het huis en op de state floor. Als perfectionist let ze op ieder detail en vindt ze het leuk om haar stempel op het Witte Huis te drukken.

Foto: Melania bespreekt het menu voor het Franse staatsbezoek met de chef-kok van het Witte Huis, Criseta Comerford. Bron: Witte Huis.

Bron: The Washington Post


Daarom heeft ze ook het woongedeelte opnieuw ontworpen. Ze heeft daarbij vooral neutrale kleuren gebruikt.

Foto: Melania bespreekt de laatste details voor het diner met het personeel van het Witte Huis op 22 april 2018. Bron: FLOTUS

Bron: The Washington Post


Voordat de campagne van Donald Trump in 2016 begon, bezocht Melania veel premières, exclusieve feestjes en diners in New York. Nu is haar agenda juist vooral gevuld met officiële evenementen in het Witte Huis.

Foto: De Trumps praten met de Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte in de Red Room van het Witte Huis, op 24 april 2018. Bron: Official White House Photo door D. Myles Cullen

Bron: GQ


Als Melania wil ontspannen, houdt ze ervan om een bubbelbad te nemen. Ook gaat ze vaak in het weekend naar het privéresort van haar familie in Palm Beach, Florida.

Foto: De Trumps bellen met kinderen op kerstavond, tijdens een bezoek aan hun privéresort Mar-a-Lago. Bron: Carolyn Kaster/AP

Bron: Twitter


Soms reizen haar man en Melania niet samen.

Foto: Melania Trump. Bron: Chip Somodevilla/Getty Images

Bron: The Washington Post


En nu Melania haar eigen initiatieven heeft uitgerold, staat ze eindelijk als first lady in de schijnwerpers.

Foto: Melania Trump. Bron: Chip Somodevilla/Getty Images

Bron: Business Insider