De 7-jarige Ryan is de “presentator” van Ryan ToysReview, een populair YouTube-kanaal dat speelgoed beoordeelt, en is daar multimiljonair mee geworden.

Het met zijn familie gemaakte Ryan ToysReview heeft vorig jaar 11 miljoen dollar opgeleverd (bijna 9,5 miljoen euro), volgens de jaarlijkse Forbes-lijst van best verdienende YouTube-sterren. De ruwe schatting van 11 miljoen dollar bruto zet Ryan op de achtste plaats van de lijst, gelijk met het comedykanaal Smosh.

In 2016 maakte The Verge een profiel van het kanaal en de ouders van Ryan, die de opnames en productie doen van de filmpjes op RyanToysReview. Sinds het kanaal in maart 2015 startte worden er bijna dagelijks video’s op gezet.Zijn ouders begonnen het kanaal nadat de toen 4-jarige Ryan had gevraagd waarom hij als fervent liefhebber van filmpjes waarin speelgoed wordt beoordeeld niet zelf ook reviews kon gaan geven op YouTube.

Ryan ToysReview begon rustig, totdat een filmpje in juli 2015 ineens ‘viral’ ging. In het filmpje zie je Ryan een doos openen met meer dan honderd stukken speelgoed van Pixars “Cars”, en er zijn oordeel over geven. Het filmpje is bijna 900 miljoen keer bekeken.

Op het kanaal zijn nu reviews te zien van nieuw speelgoed of nieuw eten voor kinderen, en meestal is enthousiast commentaar te horen van Ryan. Volgens The Verge zorgen de 10 miljoen abonnees van het kanaal voor 1 miljoen dollar per maand aan alleen al reclame-inkomsten.

Bekijk hieronder een voorbeeld van hoe razend enthousiast Ryan speelgoed als deze snoepmachine aan kan prijzen:

LEES OOK: Is jouw kijk op je carrière niet zwaar verouderd? Deze deskundigen zeggen van wel

Lees ook op Business Insider