Directeur Particulier Hans Hagenaars (53) stapt per 1 december op bij ING Nederland. Hij wordt vervangen door de huidige marketingdirecteur Vincent van den Boogert (45), zo maakte de bank vrijdag bekend.

Een reden voor het vertrek van Hagenaars werd niet gegeven. Een woordvoerster van ING zei dat het om een ,,reguliere directiewisseling” gaat. De bestuurder heeft nog geen nieuwe baan, zei ze.

Hagenaars zorgde dit voorjaar voor ophef door aan te kondigen dat ING bedrijven inzicht wilde gaan geven in het betalingsgedrag van zijn klanten, zodat zij gerichter kunnen adverteren. Dat leidde tot een storm van kritiek op de bank.

Uitstel proef ING gebruik klantgegevens

ING heeft de plannen voor een proef met het commercieel gebruik van klantgegevens overigens in de ijskast gezet. Dat bevestigde de zegsvrouw naar aanleiding van een bericht van vrijdag in Het Financieele Dagblad. Hagenaars deed het omstreden plan in maart ook in die krant uit de doeken.

Volgens de woordvoerster was er wel belangstelling van klanten om mee te doen, maar is nog onduidelijk op welke manier een en ander vorm zou moeten krijgen. Daarom is de proef, waarmee ING aanvankelijk nog dit jaar wilde beginnen, voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Lees ook

ING wil klantgegevens over betalingsgedrag commercieel gebruiken

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl