HR-consultant Janet Verheijke kwam begin dit jaar voor een mooie uitdaging te staan toen ze via Yacht als interimmer aan de slag ging bij Achmea. “Ze waren daar alle HR-processen aan het digitaliseren en dat riep in eerste instantie wat weerstand bij mij op. Want, ga ik nog met mensen te maken krijgen of alleen met systemen werken?”
In plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot Verheijke zich in het diepe te gooien. Dit is haar advies voor professionals die te maken krijgen met digitalisering op de werkplek.

Ruim 70 procent van alle Nederlandse bedrijven is in 2023 gestart met digitaliseringsinitiatieven, wat betekent dat een groot deel van werkend Nederland zich de afgelopen tijd nieuwe tools, systemen en processen eigen heeft moeten maken. “Op heel veel afdelingen wordt technologie geïntroduceerd om het werk efficiënter, flexibeler en toekomstbestendiger te maken. En in mijn sector, HR, zien we daarin echt een flinke omslag plaatsvinden”, vertelt Verheijke.

Ze werkte een tijd in de zorg, waar ze haar rol als HR-consultant vrij traditioneel invulde. “Als HR-consultant was ik het aanspreekpunt voor personeelszaken en daardoor in direct contact met de werknemers. Maar in de nieuwe, digitale systemen die nu op de HR-afdelingen worden geïntroduceerd, komt er meer verantwoordelijkheid bij mensen zelf te liggen om bijvoorbeeld antwoorden op simpele vragen even snel op te zoeken en om verzoeken digitaal in te dienen. Dat is niet alleen een omslag voor ons als consultants, maar ook voor de werknemers die daar mee te maken krijgen.”

Schroom niet om hulp te vragen

Verheijke moest in deze nieuwe opdracht niet alleen haar collega’s wegwijs maken in de nieuwe systemen, maar ook zichzelf. “De digitalisering van mijn werk creëert een hoop nieuwe taken waar je als traditionele HR-consultant niet direct mee te maken krijgt. Zoals het onderwijzen van werknemers in het gebruik van de systemen, maar ook het begrijpen en verwerken van data dat zo’n systeem genereert”, legt ze uit. “Omdat ik als interimmer slechts voor een kortere periode op zo’n opdracht zit, is er natuurlijk geen tijd om bij te scholen. Mijn strategie om zulke vaardigheden snel te kunnen oppakken is daarom simpel: vraag hulp aan de collega’s die hier al heel bedreven in zijn.”

Verheijke: “Ik geloof dat voor alle professionals geldt dat flexibiliteit en aanpassingsvermogen steeds belangrijkere vaardigheden worden. Dus ook als je vast ergens werkt, is het aanleren van nieuwe skills door die af te kijken bij collega’s een hele slimme manier om te laten zien dat je initiatief durft te nemen en voorop wil lopen.”

Ontwikkel niet alleen nieuwe hard skills, maar werk ook aan je soft skills

Volgens Verheijke is het in deze snel veranderende wereld echt zaak dat elke professional zich verdiept in hoe cloud computing, data analytics en AI-tools het dagelijks werk efficiënter kunnen maken en de resultaten kunnen verbeteren. “Als HR-professional zie ik dat medewerkers en sollicitanten die interesse tonen in tech en actief werken aan de bijbehorende skills, een streepje voor hebben op de rest. En dat geldt niet alleen voor de IT-afdeling, maar voor iedereen”, vertelt ze.

De HR-consultant raadt professionals daarom aan de kansen om bij te scholen met beide handen aan te grijpen. “Ik kom als interim professional bij mijn opdrachtgevers vaak niet in aanmerkingen om cursussen en opleidingen te volgen, maar Yacht biedt me op dat gebied geweldige mogelijkheden. Ik ben bijvoorbeeld onderdeel van het Future Horizons Change Program, een opleiding van anderhalf jaar waarin een groep professionals vanuit dezelfde sector, getraind wordt op diverse en veranderende topics binnen het veld. Zo blijf ik naast wat ik leer tijdens mijn opdrachten groeien en ontwikkel ik de juiste vaardigheden.”

Toch waarschuwt Verheijke ook dat professionals zich niet blind moeten staren op alleen de hard skills. “Juist in deze tijd van digitalisering is het super belangrijk dat je als professional goed meedraait en bijdraagt aan de organisatie. Soft skills, zoals goed kunnen communiceren, oplossingsgericht werken en assertiviteit, spelen hierin een belangrijke rol. Neem bijvoorbeeld de veranderingen waar ik onderdeel van ben geweest bij Achmea. Het implementeren van zo’n nieuw systeem en de grotere verantwoordelijkheid die bij medewerkers komt te liggen, vraagt om empathie en leiderschap om zo alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.”

Maak je ambitie en dromen waar

Het belangrijkste advies wat Verheijke professionals wil geven is je welzijn op nummer 1 zetten. “In elke baan en rol moet je je wel een beetje aanpassen, of dat nu aan digitalisering binnen de organisatie is of aan nieuwe taken die je nog niet eerder hebt uitgevoerd. Maar om echt te kunnen floreren is het zaak dat je een werkplek en een functie kiest waar je je gelukkig in voelt en die je de mogelijkheid biedt om te groeien. Alleen dan kun je je ambities waarmaken.”

Wil jij jouw carrière ook naar een hoger niveau tillen? Of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Yacht kan je hierbij helpen. Ontdek niet alleen de uitdagende opdrachten en vaste banen die aansluiten op jouw ambities, maar ook de hechte community en persoonlijke coaching waarmee je het maximale uit jouw carrière kunt halen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Yacht.