Nederland is de Europese koploper op het gebied van digitale vaardigheden, maar toch geeft één op de drie Nederlandse werknemers aan moeite te hebben met de snelle digitalisering op de werkvloer. Om als professional inzetbaar en relevant te blijven is het dus zaak dat je thuis bent in de passende tech voor jouw rol en makkelijk meegroeit met de ontwikkelingen.  Change consultant van Yacht, Michel Chehin, geeft drie tips om gemakkelijk up to date te blijven in deze snel veranderende, digitale wereld. 

Digitale tools, specifiek AI-gestuurde tools, die ons leven en werk efficiënter moeten maken, schieten als paddenstoelen uit de grond. “Maar daar moet je je niet angstig of geïntimideerd door voelen”, zegt Michel Chehin, Principal Consultant – Change bij Yacht Solutions. “Uit onderzoek blijkt dat AI de arbeidsmarkt in de komende vijf jaar met maximaal twee procent zal laten krimpen. Dat is marginaal. Maar de onderzoeken laten ook zien dat er een aantal functies zullen verdwijnen en een hoop nieuwe banen zullen ontstaan. Of juist, dat je binnen jouw functie andere taken en verantwoordelijkheden krijgt. De vraag naar nieuwe skills en kennis zal dus toenemen en daar moet iedereen zich nu al op gaan voorbereiden.”

Chehin helpt Yacht Solutions bedrijven met hun (digitale) transitie, het implementeren van nieuwe systemen en tools, en het begeleiden van de mensen in deze verandering. “In deze projecten zie je bijna altijd dezelfde twee uitdagingen opduiken. Allereerst ontstaat er door de digitaliseringsslag meer vraag naar specialisten, dus mensen met tech ervaring die de tools door en door begrijpen en kunnen implementeren. Maar belangrijker nog is de vraag naar ‘normale’ werknemers met digitale affiniteit die vervolgens goed met de techniek of tools kunnen werken en zo de kwaliteit op de werkvloer kunnen verhogen of het werk efficiënter kunnen maken.”

Tip 1: Blijf leren om je inzetbaarheid te vergroten

Volgens Chehin is bijblijven super belangrijk om waardevol te blijven voor je werkgever of om in het oog te springen bij een nieuw bedrijf. “Voor mensen met een achtergrond in tech is het vanzelfsprekend om op de hoogte te blijven en constant bij te leren over nieuwe tools, technieken en ontwikkelingen. En dat zou eigenlijk voor iedereen moeten gelden”, zegt de principal. “Er zijn ontzettend veel gratis, open source tools en trainingen die echt niet heel veel tijd kosten, maar je wel heel veel leren. Zo werken veel bedrijven met Google Workspace of Microsoft 365, maar zijn er maar weinig werknemers die weten welke tools daar allemaal in zitten en hoe je die kan inzetten om efficiënter te werken. In een korte online cursus ontdek je dat in slechts een middag. Wij adviseren werkgevers daarom ook tijd vrij te maken voor hun teams om samen te leren en experimenteren op dit gebied.”

Tip 2: Wacht niet, maar anticipeer op de toekomst

Wie niet meegaat met de laatste ontwikkelingen, mist op de lange termijn de boot. Dus raadt Chehin je aan niet alleen vooruit te blijven kijken, maar ook initiatief te nemen. “Werkgevers kunnen vrij reactief zijn, terwijl de technische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Wacht daarom niet tot je werkgever je de opdracht geeft een nieuwe skill te ontwikkelen, maar ga zelf op onderzoek uit naar wat er nog mist binnen jouw bedrijf. Hebben jullie bijvoorbeeld een enorme schat aan data waar jouw afdeling of misschien het hele bedrijf nog niets mee doet? Ontwikkel jezelf dan op dat vlak. Of verdiep je in robotic process automation. Dat klinkt misschien heel technisch, maar als jij een beetje begrijpt hoe dat werkt dan kun je uitvogelen welke processen binnen jouw bedrijf hier geschikt voor zijn. Die inzichten zijn van onschatbare waarde.”

Tip 3: Focus niet alleen op je hard skills, maar ontwikkel juist ook je soft skills

Voor iedereen die vreest op termijn z’n baan te verliezen aan AI, heeft Chehin een geruststellende boodschap: “Wat wij zien bij Yacht is dat elk bedrijf nog altijd draait door de mensen die daar werken en niet door de techniek. Mensen blijven ontzettend belangrijk, omdat wij soft skills bezitten. Binnen Yacht noemen we dit middel “Human Skills”. Met het hebben van vaardigheden zoals empathie, beïnvloedingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden kan je excelleren.” Daarnaast adviseert Chehin je te kiezen voor een plek waar je niet alleen op basis van je vaardigheden goed uit de verf komt, maar je ook als mens goed past. “Wie plezier heeft in z’n werk, presteert beter. Bij Yacht helpen we je graag die plek te vinden die bij je past of om de vaardigheden te ontwikkelen waarmee je droombaan binnen handbereik komt.”


Wil je meer leren en lezen over digitale transformatie? Download dan het whitepaper over data en ethiek van Willem Sloet tot Everloo.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Yacht.