Knalroze of felblauw brood: zou jij daar een hap van nemen?

Bij de veganistische burgerzaak Flower Burger in Rotterdam kun je dit vanaf vrijdag proberen. De van oorsprong Italiaanse keten opent daar zijn eerste buitenlandse vestiging.

Flower Burger is in Italië al behoorlijk populair, met zeven vestigingen verspreid over het noorden van het land. De keten kweekte herkenbaarheid mede dankzij de kleurrijke broodjes, allemaal gekleurd met natuurlijke ingrediënten.

De zwarte burger ontleent zijn kleur van ‘plantaardige koolstof’, zo schrijft het AD. Voor de knalroze burger gebruiken de chefs kersenextract.

Op het menu komen vijf burgers plus een wisselende variant. Naast de zwarte en roze broodjes kun je ook kiezen voor een Spicy Chickpea Burger (geel broodje) of de Ocean Burger (blauw).

Alle burgers kosten tussen de 7 en 10 euro. Een menu met friet en een drankje is natuurlijk ook mogelijk en dan ontvang je een korting van 10 procent, zo schrijft vaksite Misset Horeca.

Elke maandag is het Meatless Monday en krijgt iedereen 15 procent korting op de bestelling.

Flower Burger opent in Rotterdam met dank aan franchisenemer Caroline de Bruin. Zij betrekt een pand in het centrum van de stad waar nota bene eerst een bloemist zat.

De Bruin ontdekte het concept in Rome, maar de keten komt van oorsprong uit Milaan. In de nabije steden Monza en Bergamo heeft het ook een restaurant, plus Palermo en Turijn.

Rotterdam is de eerste buitenlandse vestiging voor Flower Burger. Vrijdag treedt er een dj op bij de opening vanaf 18.00 uur en zijn er gratis mini-burgers verkrijgbaar.