Het winnen van de World Series of Poker is een droom van elke gokker. Maar Scott Blumstein, de winnaar van dit jaar, is niet de enige die een feestje kan vieren, want hij gaat het prijzengeld van 8,1 miljoen dollar delen.

Blumsteins vrienden hielpen hem namelijk om aan de 10.000 dollar te komen die hij moest inleggen om mee te kunnen doen aan het toernooi. En zij profiteren nu mee van zijn succes, meldt ESPN.

Een paar weken voor het toernooi, toen Blumstein nog een relatief onbekende pokerspeler was, vroeg hij op Twitter aan zijn volgers en vrienden om hem financieel te steunen.

De tweet kreeg op dat moment niet zo veel aandacht, maar toch legden een paar vrienden een bedrag in. En zij worden nu beloond ovor hun investering. Peter Gerolamo, Aldo Boscia, John Scuteri en Nick Muldrow steunden Blumstein met 60 dollar, en krijgen nu elk 40.000 dollar.

Het is normaal dat spelers hulp krijgen van hun vrienden, familie of grotere investeerders om aan grote toernooien mee te doen. Zij krijgen dan een deel van de eventuele winst. Maar het geld dat Blumstein van zijn vrienden kreeg, hielp nauwelijks om aan de toegangspremie van 10.000 dollar te komen. Het was meer een morele steun aan een vriend, dan een daadwerkelijke investering. "Hij wilde dat we voor hem zouden duimen", stelde Boscia na het toernooi.

Scott Blumstein WSOP 2017

Foto: AP Photo/John Locher

Toen Blumstein het eenmaal tot de finale had geschopt, en zeker wist dat hij met minimaal 1 miljoen dollar zou vertrekken, kwamen zijn vrienden naar het toernooi om hem aan te moedigen. Het geloof in hun vriend betaalde zich uit, en toen Blumstein het toernooi kon het hele team de overwinning samen vieren.