De zomer staat al weer bijna voor de deur en dat betekent dat veel mensen vakantieplannen aan het maken zijn. Als je de komende maanden nog niet bezet bent, dan zou je wel eens geluk kunnen hebben.

De IJslandse budgetmaatschappij Wow Air zoekt twee vrienden die deze zomer samen de wereld over willen reizen, daarover willen bloggen en vloggen en daar goed voor betaald krijgen.

Op 23 april begint de luchtvaartmaatschappij de WOW Travel Guide-wedstrijd. Wow Air zegt op zoek te zijn naar een “leuk vriendenkoppel dat in staat is groot te denken.” Dat kunnen twee redacteuren zijn, maar ook eentje die een vriend mee wil nemen op het avontuur.

Degenen die de baan krijgen verhuizen voor de periode van 1 juni tot 15 augustus naar IJsland en krijgen daar een maandsalaris voor van omgerekend 3.300 euro. Ze krijgen ook de beschikking over een appartement in het centrum van de hoofdstad Reykjavik (hieronder op de foto) dat als uitvalsbasis dient voor de bestemmingen van Wow Air in Europa en Noord-Amerika. Ook zullen ze IJsland zelf gaan ontdekken.

De winnaars mogen zelf weten waar ze heen gaan, zegt een vertegenwoordiger van de luchtvaartmaatschappij tegen Business Insider. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Barcelona, Los Angeles, Stockholm of New York.

WowTravelguide apartment

Foto: Wow Air

Behalve het maandsalaris van 3.300 euro en het appartement krijgen de reizigers ook alle transportkosten en tours in IJsland zelf vergoed. En ook de reizen, overnachtingen en eten en drinken op de buitenlandse bestemmingen worden betaald door de luchtvaartmaatschappij.

De uitverkorenen moeten verslagen maken van hun reizen, korte filmpjes opnemen en met tips komen voor budgetvriendelijk reizen op de bestemmingen die ze bezoeken. Hun materiaal dat uit video's, gifjes en blogposts zal bestaan wordt geplaatst op een deel van de website van Wow Air dat Travel Guide heet.

Om in aanmerking te komen voor de baan moeten kandidaten naar de website van de World Travel Guide-wedstrijd gaan en daar een filmpje van twee minuten uploaden met reistips voor hun eigen woonplaats. Iedereen waarvandaan dan ook kan meedoen aan de wedstrijd.

De deadline voor aanmelding is 14 mei en daarna zal een jurypanel de winnaars selecteren. Die worden op 18 mei bekendgemaakt via sociale media, net op tijd voor het avontuur op 1 juni begint.

Iceland1

Foto: Wow Air