Wie onderstaande infographic bekijkt denkt misschien dat blockchainprojecten geen lang leven zijn beschoren. Slechts 8% van alle blockchainprojecten die op GitHub staan wordt actief bijgehouden. Toch zeggen die cijfers meer dan dat. Sterker nog: die 8% zou wel eens het succes van de blockchain kunnen aantonen.

Deloitte

Bedrijven experimenteren volop met blockchaintechnologie. Onderdeel van experimenteren is nu eenmaal dat je ook projecten hebt die niet schaalbaar blijken en dan halverwege worden afgebroken om op zoek te gaan naar een andere oplossing. Dat er zoveel projecten worden opgestart toont de interesse aan die bedrijven in de blockchain hebben.

De cijfers komen uit een rapport van Deloitte over de populariteit van blockchainprojecten. Je vindt hier meer informatie.

Nieuwe platformen

Bovendien zegt die 8% niets over de populariteit of de impact van blockchains. “Sommige nieuwe projecten groeien uit tot nieuwe platformen zoals Ethereum, Ripple en Corda”, schrijft Deloitte in het rapport.

Ook interessant: een tiende van de blockchainprojecten komt van bedrijven af – maar die projecten worden wel 5 keer (!) vaker gekopieerd en hergebruikt dan particuliere projecten.

De conclusie? Blockchain leeft volop!

Voor digitale transformatie is lef nodig. Vaste patronen moeten worden doorbroken. Welke rol spelen exponentiële technologieën als blockchain en artificial intelligence hierbij? En wat is het verschil tussen digitaal doen en digitaal zijn, als bedrijf? Lees ook dit artikel over de toekomst van bitcoin en blockchain.