Maak kennis met Lindy Mariëlle Kats: een 24-jarige geboren Amsterdamse, werkzaam als piloot bij de Spaanse luchtvaartmaatschappij Volotea en woonachtig op Sicilië. Maar vooral bekend als “Pilot Lindy” op Instagram.

Met ruim 80.000 volgers is deze pilote een regelrechte hit. Elke ‘post’ krijgt gemiddeld circa vierduizend keer ‘likes’.

Kats bestuurt voor Volotea een Boeing 717, waarmee ze zo’n 1.200 uur gevlogen heeft, zo staat op haar LinkedIn-profiel te lezen.

Tegenover de Britse tabloid The Sun zegt ze: “De wereld ontdekken via mijn werk als piloot en in mijn vrije tijd, is het allermooiste wat er is. Ik zie de wereld vanuit de lucht. Ik voel de vliegtuigmotoren onder me vibreren en het opstijgen in de soms zeer lastige weersomstandigheden is een geweldige ervaring.”


Hier zit Lindy samen met haar co-piloot Daniel Sorrentino in de cockpit. 

Selfie with @sorrentinodaniel 👨🏻‍✈️👩🏼‍✈️🤳 #friends #pilotlife #crewlife #findajobyouloveandyouneverworkadayinyourlife #officewithaview #livingthedream #amazing #pilots #flying #cockpit #turnaround

A post shared by Lindy (@pilot_lindy) on

Kats: “Het is gewoon onbeschrijflijk hoe het voelt om de stuurknuppel vast te houden, op te stijgen, en de kracht van de vliegtuigmotoren in mijn lichaam te voelen. Ik hou ervan om in de lucht te zweven, een blik op de wereld te werpen en van het uitzicht te genieten.”

Lees ook op Business InsiderLindy is altijd onderweg…

Taking my @bluesmart everywhere I travel! What's your next destination? #travel #travelsmart #bluesmart #planespotting #uniform #pilot #travellifestyle #lifestyle #ad #sponsored #luggage #trolley #travelbag #handluggage Grazie mille @diegone1992 for the picture!!!

A post shared by Lindy (@pilot_lindy) on

“Ik vond vliegen als passagier altijd al supergaaf, en ik dacht dat het lastig en duur is om piloot te worden, maar dat bleek mee te vallen”, zegt Kats in een interview met de Daily Mail.

“Na wat research en gesprekken met diverse piloten bleek het goed haalbaar. Je moet hard werken, veel studeren en veel toewijding hebben, en dat is echt waard!”.


Een inkijkje op haar Instagram-pagina prikkelt in ieder geval de reislust.

Pure happiness! #boatlife #sailing #captain #Sicily #Italy #Bagheria

A post shared by Lindy (@pilot_lindy) on

Over haar Instagram-succes is ze vrij nuchter: “Ik ben met Instagram gestart om vrienden en familie updates te geven van mijn leven in het buitenland. Ik kan nog steeds niet geloven dat er zoveel mensen interesse hebben in mijn leven en dat het zo populair is geworden.”


“Het moet geen Lindy-show worden, maar ik wil wel een inspiratie zijn voor andere mensen”.

“Dat ik een vrouw ben, speelt geen rol in mijn werk. Soms wordt wel eens een grapje gemaakt, maar ik ben niet snel van de wijs gebracht en hou wel van een lolletje met mijn collega’s”, aldus de goedlachse blondine.

“De meeste passagiers vinden het leuk om een jonge vrouw als piloot te hebben. Maar sommigen nemen even snel een kijkje in de cockpit om zeker te weten of er toch ook een man in de cockpit zit. Iedereen mag zijn eigen mening hebben, dat maakt voor mij niet uit.”


En hier laat Lindy een Boeing landen…


LEES OOK: Deze 39-jarige Limburger verkoopt niet alleen zijn huis, maar al zijn bezittingen voor bitcoin