Een deurwaarder gaat toch niet een witte raskat van een familie met schuldproblemen uit Zoetermeer veilen. 

Dat laat een medewerker van het deurwaarderskantoor dinsdag weten aan Omroep West.

De Dierenbescherming had zich eerder op de dag boos gemaakt over de aanstaande veiling van het huisdier. “Het gaat om een levend dier, dat kun je niet zoals een koelkast doorverkopen”, aldus woordvoerder tegenover de lokale omroep. “Het is niet meer van deze tijd om alleen maar naar de financiële waarde te kijken. Het gaat om een levend dier, met eigenwaarde.”

Ook op sociale media waren er veel verontwaardigde reacties te lezen. “Je kind bied je toch ook niet aan op de veiling!!!” reageerde een Z24-lezer. “Net zoiets laags als het speelgoed van de kinderen verkopen.
Een huisdier is een gezinslid”, aldus een andere reageerder.

Maar er was ook begrip voor het standpunt van de deurwaarder. “Een kat kost veel geld. Als je dat zelf niet kunt betalen en anderen laat zitten met jouw schulden, dat gaat toch echt te ver”, schrijft een lezer.

Geld inzamelen

Volgens deurwaarder Henry Overdevest komt een veiling van een huisdier wel vaker voor in schulden af te betalen, met name bij paarden en honden. “Er zijn bijvoorbeeld fokhonden die tienduizenden euro’s waard zijn.”

Nu ziet Overdevest toch af van de veiling. De exacte reden is niet bekend. Het deurwaarderskantoor is niet meer bereikbaar voor commentaar.

Overigens hadden verschillende mensen zich bij Omroep West gemeld met het idee om geld in te zamelen om zo de kat bij de veiling te kopen en terug te geven aan de eigenaar. Dat is nu niet meer nodig.

Lees ook

Een kat als huisdier kost je 10.000 euro

Legale wiet: nu ook voor stervensbegeleiding hond en kat

Zó krijgt de hond ook een goede vakantie

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl