De zanger van de Zeeuwse band Paskal Jakobsen en Michelin-sterchef Edwin Vinke openen samen een eetcafé in Middelburg.

Ze willen laagdrempelige gerechten gaan maken en zullen zich niet op een bepaalde keuken concentreren.

Het is voor Jakobsen ‘een droom die uitkomt’, vertelt hij aan het regionale dagblad PZC. De naam van het nieuwe eetcafé luidt Hard & Ziel.

Dat komt overigens niet uit een Bløf-nummer, maar is de naam van het café dat tot februari op hetzelfde adres aan de Turfkaai 3 zat.

“Die naam vonden we goed passen”, zegt Jakobsen. “Wel wordt de huisstijl volledig aangepast aan ons eigen concept. We worden geen café, maar een restaurant waar je heerlijk streetfood kunt eten.”

Liefde voor streetfood

Voor het concept slaat Jakobsen de handen ineen met topkok Edwin Vinke van De Kromme Watergang aan de overkant van de Westerschelde in Hoofdplaat. Vinke kookte daar in de voorbije jaren twee Michelin-sterren bij elkaar.

Hij maakte dan ook de recepten voor Hard & Ziel, die uiteen zullen lopen van curry’s tot vegetarische gerechten zoals een rookwortel of broodje bietenbal. “Gemaakt van rode bieten, ongelooflijk lekker.”

Lees ook op Business Insider

De Bløf-zanger kent Vinke al lang en de twee ‘delen de liefde en interesse voor streetfood’. Op 5 oktober openen ze samen hun nieuwe restaurant, dat wekelijks van woensdag tot en met zondag open zal zijn.

Restaurant gerund door derden

Het hele bedrijf zal gerund worden door derden want Jakobsen en zijn vrouw Door zien het als een passieproject: “Al jaren fantaseren Doortje en ik over een eigen zaak. We hebben in het verleden ook allebei in de horeca gewerkt. We steken niet zomaar geld in een restaurantje, we zijn er echt nauw bij betrokken, bij elke stap vanaf het begin.”

Wel wil de zanger zo nu en dan een handje komen helpen in de keuken en zal ook Vinke op de achtergrond actief blijven. Beide heren hebben immers hun handen vol aan de band en het sterrenrestaurant.