Na drie afleveringen met Marleen Evertsz als host sluit Jay Jay Boske aan bij de laatste talkshow vanuit Dubai over de Future of Finance. Samen bespreken ze een -zeker op dit moment- uiterst urgent onderwerp: de stand van zaken in de decentralised investment space en de toekomst van NFT’s.

Jay Jay Boske valt maar gelijk met de deur in huis: wat wordt de volgende digital asset? Het is een vraag waar hij ook niet zo een, twee, drie uitkomt. Boske ontvangt samen met Marleen Evertsz van Nxchange voor de vierde dag gasten in de bedoeïenentent in Dubai. Dit keert schuiven de experts Robbin Snijders, Robbert den Boer, Michaël van de Poppe en Quinten François aan.

NFT’s

Evertsz deelt gelijk een primeur: met GoldRepublic stappen ze in de NFT’s. Is dat geen opmerkelijke move, nu juist deze markt onder grote druk staat? Volgens Evertsz niet: ‘Wanneer iedereen klaar is dan beginnen wij meestal.’ Ze belooft verderop in de uitzending meer details te geven.

Quinten François introduceert zichzelf als ‘educator’. De geboren Gentenaar is al zes jaar professioneel actief in crypto. Hij is onder meer auteur van het boek De Bitcoinrevolutie en heeft recent een Web3 startup opgericht. ‘En ja, ik ben ook NFT-bezitter.’

Vijfduizend keer doodverklaard

Daarnaast zijn Robbin Snijders en Robbert den Boer te gast. Snijders is NFT-kunstenaar en vormt samen met Den Boer ‘Rosh Studios’ waarmee ze NFT-art produceren en verkopen. Snijders zegt dat de NFT space voor hem de drempel heeft weggenomen om zelf ook kunst te gaan maken. ‘Daardoor kan ik nu m’n eigen creatieve, vrije werk maken.’ De opbrengsten hebben ze tot nu toe terug geïnvesteerd om een community te bouwen.

Boske gooit na de introductie maar gelijk de knuppel in het hoenderhok. Hij constateert dat crypto de afgelopen maanden grote klappen heeft gehad en dat die dreun nog harder is aangekomen in de NFT-space. En hij vraagt zich af of we er nog bovenop gaan komen? ‘Is dit het einde van de crypto’s?’ Van de Poppe verzucht dat Bitcoin ‘al vijfduizend keer is doodverklaard’. Hij gelooft dat het systeem zich nu juist verlost van de outliers. Meer regelgeving, toezicht en transparantie moeten gaan helpen.

Tokens voor vastgoed

Quinten Francois ziet crypto en NFT als de twee eerste manifestaties van blockchaintechnologie. Volgens hem moet je meer kijken naar wat deze technologie aan de wereld kan toevoegen. De aantrekkelijke aspecten van blockchain zoals transparantie en het decentrale karakter blijven volgens hem recht overeind staan. ‘Iedereen heeft het over de metaverse. Maar ik verwacht dat je straks tokens kunt gaan kopen die bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan een stukje vastgoed.’

Robbert den Boer ziet nog meer mogelijkheden. Zo zijn er volgens hem binnenkort de eerste tokens te koop waarbij je investeert in ‘een stukje voetballer’. Evertsz sluit daarop aan: er komt een tennisser die op hoog niveau speelt en zijn toekomstige inkomsten gaat tokenizen. Dat is een weg die Jay Jay Boske ook voor zich ziet: de laatste jaren ging het vooral over geld als het om blockchaintechnologie ging. Maar wat kun je verder eigenlijk allemaal oplossen?

Kijk de hele uitzending terug

Benieuwd naar het antwoord en wat er verder nog ter tafel komt als het gaat om de Future of Finance en de toekomst van digital assets? Kijk de hele uitzending hieronder.

Unieke GoldRepublic NFT kopen?

Lees meer over en pre-registreer je nu voor de GoldRepublic NFT: een NFT van een fysieke goudbaar die opgeslagen ligt in een van de professioneel beheerde kluizen van GoldRepublic, waarvan de vloerprijs altijd gelijk zal staan aan de spotkoers van het goud! Preregisteren doe je via deze pagina.

Bekijk de andere artikelen en afleveringen van Future of Finance in de hub van Future of Finance.