Autonoom rijden, ook Bentley denkt er ooit aan te moeten geloven. Het schetste daarom alvast haar idee van rondrijden zonder bestuurder. Lees: zonder chauffeur. Omdat er toch iemand de gasten aan boord moet vermaken, bedacht het meteen de holografische butler. Precies.

“Bentley leeft al in de toekomst”, aldus de nieuwe design-directeur Stefan Sielaff. Daarmee doelt hij natuurlijk op het feit dat autofabrikanten nu al bezig moeten zijn met de auto’s die over vijf, tien, of langere termijn op de markt moeten komen.

Die toekomst ziet er voor Bentley als volgt uit. Je stijgt in je Bentley, neemt plaats in een van de tegenover elkaar geplaatste sofa’s en je geeft opdrachten aan je 24/7 butler; een hologram die uit het tafelblad in het midden omhoog zoeft, schrijft Carros.nl.

Aan de kant

Sielaff denkt dat de we binnen een jaar of twintig vooral met het openbaar vervoer ons verplaatsen. Maar, denkt de designchef, dan is er nog altijd – of juist – behoeft aan persoonlijk vervoer.

De consument op zoek naar luxe heeft zijn eigen privé-voertuig  –  een Bentley – waarbij je in je eigen cocoon de meute voorbij raast. “De luxueuze consument maakt deel uit van een fast-lane club en de zwerm vlucht uiteen als de grote haai verschijnt”, aldus Sielaff.

Met je Bentley knal je dus langs al het andere verkeer dat bestaat uit publiek transport en autonome auto’s. Ondertussen reikt je digitale butler nog even een glaasje champagne aan.

Lees ook op Carros.nl

BMW bestaat 100 jaar: dit zijn de 10 beste auto's

Noorwegen aan de supersnelweg… voor fietsers

Google wil zelfrijdende auto's ook in Engeland op de weg

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl