De man die schaatssponsor en directeur ingenieursbureau Clafis Bert Jonker in zijn hand schoot, is vermoedelijk een oude bekende van het slachtoffer.

Het lijkt namelijk te gaan om Charles van der W., de voormalige directeur van E-S Projects, een bedrijf dat in 2015 failliet ging nadat een overname door Clafis niet doorging, schrijft De Volkskrant dinsdag.

In 2014 benadert Van der W. zelf Jonker, met de vraag of hij het bedrijf wil overnemen. Alles lijkt in kannen en kruiken, tot uit boekenonderzoek blijkt dat Van der W. een lening en een aantal vorderingen uit Brazilië heeft verzwegen, aldus de krant.

De overname is van de baan, het faillissement niet meer af te wenden. Clafis neemt na het faillissement de restanten van het bedrijf alsnog over.

Een woordvoerder van Van der W. zegt tegenover de krant dat het niet doorgaan van de overname een mogelijke reden voor de schietpartij: “Mogelijk zit daar wat van de woede.”

Charles van der W. vertrekt vervolgens met de noorderzon, en neemt ook nog eens 100.000 euro uit de kas van het bedrijf met zich mee. Vermoedelijk zit hij al die tijd in Brazilië, gezien hij daar een aantal verkeersboetes oploopt. Hij is al die tijd onvindbaar, vermoedelijk tot afgelopen weekend.

Lees ook op Business Insider