In de techwereld was het vaste uniform op de werkvloer een hoodie, een T-shirt, jeans en sneakers. Maar die sneakers zie je steeds minder.

Elke dag is casual day in de wereld van Silicon Valley. Medewerkers kunnen verder rekenen op extraatjes als gratis lunches, slaapzalen, massages, gratis fitnesslessen en hondvriendelijke kantoren.

Er komt nu een extra privilege bij voor de techmensen in Silicon Valley. Veel kantoren hebben inmiddels een ‘no shoe’-beleid. De sneakers kunnen voortaan uit op kantoor.

Je kan natuurlijk ook prima programmeren op je blote voeten. Of brainstormen op je slippers of sokken. Katie Canales van Business Insider US in denkt dat de nieuwe trend is bedacht door de CEO’s van techondernemingen. Zij zijn opgegroeid in huishoudens waarin het dragen van schoenen verboden is. De volgende stap voor die CEO’s is ook geen schoenen aan op kantoor.

Silicon Valley was al trendsetter van de casual dresscode op kantoor in de jaren negentig. Later waaide de lossere kledingstijl over naar andere bedrijfstakken. Soms geldt het alleen op bepaalde dagen, bijvoorbeeld casual friday. Het kan veel werkgevers niet schelen hoe je eruitziet als je werkt. De resultaten tellen, casual mag. In ieder geval buiten buiten de financiële of juridische wereld.

Werkgevers hanteren ook wel een casual-stijl om pas afgestudeerde techneuten te lokken. Ze zullen eerder voor een bedrijf willen werken als ze hun hoodie niet hoeven in te ruilen voor een maatpak en als zij hun zitbank niet hoeven in te wisselen voor een stijve bureaustoel.

Maar is werken op blote voeten niet onhygiënisch en loop je geen gezondheidsrisico’s? Het San Francisco Department of Public Health denkt van niet. Blote voeten in commerciële ruimtes schenden de gezondheidscode voor arbeiders in San Francisco niet, meldde een woordvoerder aan Business Insider.

Lees het volledige verhaal op Business Insider US »