De Chinese smartphonemaker OnePlus lanceert woensdag haar nieuwste model: de OnePlus 6. De telefoon, die verkrijgbaar zal zijn vanaf 519 euro, bestaat aan de buitenkant helemaal uit glas.

Met een scherm van 6,3 inch is de OnePlus 6 een slag groter dan de vorig jaar uitgebrachte OnePlus 5T. Die moest het doen met een afmeting van 6 inch. Opvallender wellicht is dat het Android-apparaat een volledig glazen behuizing heeft.

Volgens het bedrijf zorgt het glas voor een goede datacapaciteit, omdat radiogolven het apparaat beter en sneller kunnen bereiken. De telefoon zou daarmee een downloadsnelheidvan 1 Gigabit kunnen bereiken.

Veel is al bekend over de OnePlus 6. Vakkundig lekte het bedrijf de voorbije weken al de nodige nieuwtjes via sociale media en techwebsites. Redacteur Jessica Delcourt van Cnet vat het als volgt samen:

OnePlus mag dan nog niet de naamsbekendheid van Samsung of Apple genieten, het bedrijf doet het goed in een specifiek segment: de prijsbewuste consument die niet maalt om een bepaalde merknaam. De vorige telefoons in haar line-up waren sterke apparaten die zich qua functionaliteit konden meten met de aanzienlijk duurdere modellen van Apple, Samsung en HTC. De mond-tot-mondreclame doet de rest.

Naast het glazen uiterlijk komt OnePlus ook onderhuids met de nodige stroomlijning. De OnePlus 6 heeft een Qualcomm Snapdragon 845 die 10 procent minder energie verbruikt terwijl hij ook 30 procent meer rekenkracht aanwendt. De smartphone heeft 8 GB aan werkgeheugen, al is er ook een voordeligere versie die 'slechts' 6 GB biedt.

Opladen gaat bij de OnePlus 6 heel snel, met dank aan de ondersteuning van snelladen. In een half uur laadt de batterij zover op dat je er de hele dag mee vooruitkunt.

De OnePlus 6 ligt vanaf maandag in de winkel en is te krijgen in twee zwarte uitvoeringen (Midnight Black en Mirror Black) en één witte versie (Silk White, alleen voor de 8GB-versie en vanaf 5 juni). Prijzen beginnen bij 519 euro voor de Mirror Black-uitvoering. Het volledige prijsoverzicht ziet er zo uit:

- Mirror Black (6GB RAM, 64GB): 519 euro
- Mirror Black (8GB RAM, 128GB): 569 euro
- Midnight Black (8GB RAM, 128GB): 569 euro
- Midnight Black (8GB RAM, 256GB): 619 euro
- Silk White (8GB RAM, 128GB): 569 euro

Wereldwijd openen er maandag pop-upstores die de OnePlus 6 zullen aanbieden. In Nederland vind je die in Utrecht, aan de Voorstraat 6 tussen 13:00 en 21:00 uur.