Als we een recent gerucht moeten geloven, dan kunnen we de exacte datum bepalen waarop Samsung zijn nieuwe Galaxy S9 gaat lanceren.

Tech-kenner Evan Blass claimt dat een leidinggevende van een bedrijf dat behuizingen voor smartphones maakt, hem heeft medegedeeld dat de Galaxy S9 en de grotere S9+ op 1 maart in de voorverkoop gaan en op 16 maart in winkels te koop zijn.

Op 26 februari staat de lancering van de apparaten gepland, tijdens de Mobile World Congress conventie in Barcelona.

Dit is wat tot nog toe bekend is over de Galaxy S9:


Samsung heeft de releasedatum nog niet bevestigd, maar zei onlangs wel dat de S9 in februari onthuld wordt.

Bron: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Zodoende lijkt de bewering van Blass over de verkoop vanaf maart plausibel. Het tijdpad lijkt heel erg op de planning die Samsung aanhield bij eerdere modellen. Hoewel de Galaxy S8 uitgesteld werd tot april 2017 - vanwege veiligheidsissues - werd de Galaxy S7 eind februari 2016 gepresenteerd en half maart van dat jaar gelanceerd, net als oudere telefoons in de S-serie.


Als er spannende nieuwe features op de S9 zitten, wordt nieuws daarover goed onder de pet gehouden.

Samsungs senior VP Justin Denison onthult de Samsung Galaxy S8 en S8+ tijdens Samsung Unpacked op 29 maart 2017 in New York. Bron: Brad Barket/Getty Images for Samsung

Tot dusverre, afgaande op de inmiddels bekende details van het nieuwe model, kent de Galaxy S9 enkele kleine updates ten opzichte van de S8.

Samsung heeft bevestigd dat consumenten verschillende updates kunnen verwachten voor de Bixby AI assistant, met name voor een makkelijkere navigatie.

Uit verschillende gelekte details komt verder het beeld naar voren dat het apparaat qua uiterlijk ook verandert, waardoor het makkelijker in gebruik is. De Galaxy S9 kent naar verwachting een scanner voor vingerafdrukken, aan de achterkant van het toestel, op een centrale plek. De S8 heeft de scanner rechts van de camera zitten. Veel gebruikers zeggen dat die positie niet ideaal is.

Andere geruchten zeggen dat de S9 ook nieuwe camerafeatures bevat, zoals een super slowmotionfunctie. Wellicht dat Samsung ook goed kijkt naar Apple met het plaatsen van een enkele lens op de S9 en een dual-lens op de S9+.

Consumenten kunnen daarna ook al bekende features verwachten op de S9, zoals een waterdichte behuizing die ook stof buiten de deur houdt en draadloos opladen.


Naar veel details over de interne hardware van de Galaxy S9 blijft het voorlopig gissen.

Bron: Hollis Johnson

Recente berichten suggereren dat Samsung waarschijnlijk geen aanpassingen doet aan de capaciteit van de batterij van de Galaxy S9, hoewel eerdere geruchten het tegenovergestelde beweerden. Een upgrade van de capaciteit van de batterij is ook niet nodig als de schermen van de S9 en S9+ niet groter worden dan die van het vorige model.

Er lijkt ook geen uitbreiding te komen van de opslagcapaciteit van de S9 ten opzichten van de S8, leren geruchten ons. Samsung staat erom bekend dat het op zijn modellen de mogelijkheid biedt om de opslag uit te breiden, iets wat we ook voor de S9 kunnen verwachten.

Zoals het zich nu laat aanzien krijgt de S9 gewoon de traditionele 3,5 mm aansluiting voor koptelefoons. Dat in een tijd dat verschillende andere telefoonmakers, zoals Apple en Google, smartphones zonder ingang voor de koptelefoon produceren. Maar er zijn aanwijzingen dat Samsung toch overstag is gegaan en geen koptelefooningang installeert op de S9.


En dan zijn er nog de geruchten rond de Galaxy S9 die wat ver gezocht zijn.

Bron: Hollis Johnson

Uit sommige geruchten valt op te maken dat op de Galaxy S9 een feature komt die gezichten kan herkennen, vergelijkbaar met Face ID van Apple en Animoji op de iPhone X. Maar, Samsung heeft al een eigen irisscanner en features voor gezichtsherkenning op de huidige smartphones. Het zijn zaken die makkelijk op nieuwere modellen te implementeren zijn. De suggestie van de nieuwe feature kwam bovendrijven toen Samsung aankondigde dat het de Exynos 9810 chip, die wellicht in de S9 komt, de mogelijkheid krijgt om gezichten te herkennen.

Een ander gerucht suggereert dat er een S9-model komt met acht keer zoveel intern geheugen als huidige Galaxy-modellen. Dit gerucht werd de wereld in geholpen toen Samsung aankondigde bezig te zijn met het ontwikkelen van interne opslag met een grootte van 512GB, waardoor op apparaten grote multimediabestanden - met name hoge kwaliteit video's - kunnen worden opgeslagen.

Samsung lanceerde onlangs ook de Galaxy A8, waar een dual-lens aan de voorkant van de telefoon zit. Daardoor vroegen we ons af of de S9 ook zo'n feature zou krijgen. Maar het ziet ernaar uit dat de dual-lens camera exclusief voorbehouden wordt voor de achterkant van de grotere S9+.