Wat is de overeenkomst tussen vliegende auto’s, robots en het bereiden van maaltijden?

Het antwoord luidt: Sebastian Thrun. Voor deze techsuperster uit Silicon Valley zijn robotica, voedsel en vliegende auto’s namelijk alle drie projecten waar hij gepassioneerd zijn tanden in zet.

Deze oud-executive van Google en expert op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie werkt in stilte aan een startup rond het thema “hoe thuis gezonde en smakelijke maaltijden maken.” Blijkbaar iets waar je in de VS een startup voor nodig hebt.

Zo plaatste Thrun op 1 februari een personeelsadvertentie in robtics-worldwide waarin hij mensen werft om een team te bemannen voor wat hij een ‘”voedseltechnologieproject” noemt.

“Ik stel een team samen van ingenieurs, ontwerpers en productspecialisten om innovatieve technologieën te ontwikkelen op het gebied van maaltijdbereiding. We ontwikkelen technologie om de manier waarop we dagelijks gezonde en voedzame maaltijden bereiden te moderniseren,” aldus Thrun in de vacature.

De bereiding van voedsel. Het is een nieuwe en een nogal onverwachte categorie voor de in Duitsland geboren Thrun, die ook wel “de vader van de vliegende auto” genoemd wordt. Zijn onderzoekslaboratorium was het eerste dat met deze technologie pionierde voordat Thrun naar Google vertrok om daar Googles hardware innovatielaboratorium op te zetten – het inmiddels beroemde Google X.

In 2012 verliet Thrun Google om Udacity op te zetten, een platform voor online cursussen, vervolgens richtte hij KittyHawk op, het bedrijf dat vliegende auto’s moet gaan bouwen en waar Larry Page ook bij betrokken is.

Lees ook op Business Insider

Het is niet duidelijk hoe Thruns robotica-achtergrond een bijdrage gaat leveren aan de eeuwenoude kunst van het bereiden van een gezonde maaltijd, maar wees niet verbaasd wanneer er bepaalde stoomtechnieken bij komen kijken.

Volgens bronnen dichtbij Thrun is hij momenteel namelijk ‘geobsedeerd’ door het idee van het stomen van dingen, het aanbod van Business Insider om daar meer over te vertellen sloeg Thrun helaas af.

In plaats daarvan verwijst Thrun de mensen naar SVFactory.com. Maar wie daarheen surft belandt op een pagina met de summiere tekst: “Welkom in de Silicon Valley Fabriek. Wij maken dingen uit niks. Dat is ons geheim.”