Als het gaat over een over the top levensstijl, dan kennen de zonen van sommige Afrikaanse leiders geen maat.

Ze geven bakken met geld uit aan feestjes, accessoires, vakanties en dergelijke.

Onze collega’s van Business Insider Sub Sahara Africa doken in het leven van jonge mannen die teren op de macht en het vermogen van hun vaders, en kwamen tot deze lijst.

Een paar van de meest spraakmakende erfgenamen van Afrikaanse presidenten. En wie weet toekomstige leiders.


1. Teodorin Nguema Obiang Mangue

Teodorin is de zoon van Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, de president van het west-Afrikaanse Equatoriaal-Guinea. Volgens Freedom House is de persvrijheid in het land vergelijkbaar met Noord-KoreaSyrië en Turkmenistan.

De 47-jarige is naast zoon van, vooral ook vice-president en minister van Veiligheid. Toch staat Teodorin in eigen land vooral bekend vanwege zijn levensstijl. Zo plaatst hij regelmatig foto's van zichzelf met vrouwen en Ferrari's, Lamborghini's, Aston Martins en Bugatti's op Instagram. Dezer dagen kampt Teodorin in Frankrijk met een aanklacht wegens het verduisteren van 115 miljoen dollar.

Zijn megajacht van 76 meter werd afgelopen december door de Nederlandse politie in beslag genomen op last van de Zwitserse overheid vanwege het witwassen van geld. Equatoriaal-Guinea - iets kleiner dan Nederland - is één van de grootste olieproducenten van Afrika, toch moet meer dan 50 procent van de populatie van minder dan één dollar per dag rondkomen en heeft de meerderheid van de bevolking geen toegang tot schoon drinkwater. Teodorin staat internationaal bekend als verzamelaar van Michael Jackson memorabilia.


2. Robert Peter Mugabe Jr. en Chatunga Bellarmine Mugabe

De twee zonen van president van Zimbabwe Robert Mugabe en zijn vrouw Grace halen regelmatig het nieuws. Eerder dit jaar werd hen onder 'onduidelijke omstandigheden' de toegang tot Dubai ontzegd; later werden ze uit een appartement in Johannesburg gezet omdat ze 'onhandelbaar' waren.

Onlangs kwamen ze weer in opspraak. Moeder Grace kreeg een woede-uitbarsting toen ze haar zoons aantrof met het 20-jarige fotomodel Gabriella Engels in een hotel in Johannesburg. Grace begon Gabriela te slaan met een verlengsnoer, aldus de Sunday Times.

Robert Jr. en zijn jongere broer Bellarmine delen ongegeneerd hun rijkdom op Instagram. De jongens zeggen dat het leven meer 'lit' is in Johannesburg dan thuis in Zimbabwe. Daar zwaait hun vader nog altijd de scepter.


3. Duduzane Zuma

Duduzane is één van de vijf kinderen die de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma met zijn tweede vrouw Kate kreeg. Zij overleed op 44-jarige leeftijd.

Het leven van deze Zuma is op het eerste gezicht niet verkeerd: eerste klasse vliegen, mooie auto's, chauffeurs, een appartement van 1,4 miljoen dollar in de Burj Khalifa en ga zo maar even door.

Auteur: David Ng'ang'a. Lees het oorspronkelijke artikel hier op Business Insider Sub Sahara Africa


LEES OOK: 9 manieren om je relatie voorgoed te ruïneren

MIS OOK NIET: Een West-Afrikaanse bende steelt luxe auto’s in Nederland