Als ondernemer sta je waarschijnlijk voor een hoop uitdagingen. En dus gingen we op zoek naar software die jouw organisatie in deze tijden kan helpen. 

Hieronder vind je een aantal oplossingen die – wat ons betreft – niet mogen ontbreken in je bedrijfsvoering. Ze helpen processen te versnellen en je bedrijf winstgevender te maken. 

Drie tips:

1. Geef je sales een boost met CRM

Een van de belangrijkste software-oplossingen in vrijwel ieder bedrijf: CRM. Door je klanten en hun wensen goed gedocumenteerd te hebben, kun je concurreren binnen je markt en klantgericht werken. Welke processen kun je integreren? Denk aan de klantenservice, relatiebeheer, marketing of zelfs projectmanagement.

De afdeling die het meest werkt met CRM is uiteindelijk natuurlijk sales. Een CRM-systeem biedt de hulp die je wilt. Naast de NAW-gegevens van je klant op een rij zetten, doet de software nog zoveel meer. Klikt een klant op een link naar jouw website vanuit je nieuwsbrief, dan wordt dat opgeslagen. En zo zijn er nog talloze waardevolle contactmomenten die ook door het CRM worden vastgelegd. 

Zo krijg je een goed idee van waar in het koopproces een lead of klant zich bevindt. Daar kun jij vervolgens op inspelen met een goed getimed belletje of aanbieding. 

Hieronder vind je een paar CRM-systemen die jou kunnen helpen:

 

2. Zorg dat je administratie op orde is

In deze tijden is het zó belangrijk om goed zicht te hebben op de cashflow van je bedrijf. Waar ontstaan tekorten en waar kun je op besparen? Welke facturen zijn nog niet voldaan? Als je bovenop de cijfers wil zitten, dan is het fijn om de boekhouding voor een groot deel zelf bij te houden. Met een boekhoudpakket kun je daarnaast (voor een deel) besparen op je kosten voor een boekhouder. 

Er zijn talloze digitale oplossingen die je helpen bij het efficiënt bijhouden van je boekhouding. Om je op weg te helpen, hebben we een lijstje gemaakt van boekhoudprogramma’s die we aanbevelen:

 

3. Manage je HRM goed vanuit huis met e-HRM

Hoe hou je grip op de zaak wanneer iedereen thuiswerkt? Misschien hoorde jouw bedrijf bij de groep die makkelijk kon omschakelen, of had het bij jou toch iets meer voeten in de aarde. Hoe je het ook wendt of keert: het managen van je HR is voor ieder bedrijf lastig op afstand. De juiste tools voor je HRM (human resource management) zijn dan ook cruciaal om goed te kunnen blijven werken.

Werk je bijvoorbeeld met flexibele werkroosters met avonddiensten? Dan is een goed personeelssysteem voor het roosteren een must, zeker wanneer je dit niet face-to-face kunt afstemmen. Een paar tools voor e-HRM die we aanraden:

 

Lees ook: 6 manieren om je projecten winstgevender te maken