Meghan Markle en de Britse prins Harry zijn sinds mei dit jaar getrouwd. De twee maakten maandagochtend bekend hun eerste kind te verwachten.

In het voorjaar wordt het kindje als het goed is geboren, en dan zal hij of zij meteen zevende in lijn van de troonopvolging zijn.

Toch is het op dit moment nog onduidelijk wat de titel van het kindje wordt. Meghan is namelijk geen prinses.

Toen prins William in 2011 met Kate Middleton trouwde, kreeg zij de titel ‘hare koninklijke hoogheid, Prinses William van Wales’. Meghan draagt nu bijna dezelfde titel – ‘hare koninklijke hoogheid, prinses Harry van Wales’.

De twee zijn officieel echter geen prinsessen, want ze hebben geen koninklijk bloed. Van Meghan kan het kindje de titel dus niet krijgen.

Door een regel van koning George V uit 1917 kan het kindje de titel ook niet van prins Harry overnemen. George V zorgde ervoor dat alleen de eerstgeboren zoon van de eerstgeboren zoon van de prins van Wales de titel prins mag dragen.

Op dit moment is prins Charles de prins van Wales. Zijn eerstgeboren zoon is prins William en zijn eerstgeboren zoon is prins George. Alleen George mag volgens die regel dus de titel prins dragen, de andere achterkleinkinderen van koningin Elizabeth niet.

Lees ook op Business Insider

meghan markle prince harry

Foto: Meghan Markle en prins Harry. Bron: Getty Images

Kinderen van prins Harry en Meghan krijgen in principe de titel Lord of Lady Mountbatten-Windsor, een achternaam die koningin Elizabeth en prins Philip in 1960 hebben uitgekozen.

De titel prins of prinses: zo makkelijk is het niet

Maar er is een uitzondering mogelijk.

Toen het in 2012 duidelijk werd dat Kate zwanger was van een tweede kind, zorgde koningin Elizabeth ervoor dat alle kinderen van prins William en Kate de titel prins of prinses konden dragen.

“Alle kinderen van de oudste zoon van de prins of Wales moeten gebruik kunnen maken van de titel”, schreef de Britse koningin. Het is nog niet duidelijk of ze er ook voor zal zorgen dat de kinderen van prins Harry en Meghan zich prins of prinses mogen noemen.

Welke titel het ook wordt, de baby van Meghan en Harry wordt zevende in lijn van de troonopvolging. Degenen die eerder aanspraak kunnen maken op de troon zijn respectievelijk prins Charles, prins William, de kinderen van William en Kate (George, Charlotte en Louis) en prins Harry.

Wel of geen rood haar?

In het Verenigd Koninkrijk houden mensen zich intussen met heel andere zaken bezig. Zo wordt er druk gespeculeerd over de kans dat de baby roodharig is, net zoals prins Harry.

Of het kindje rood haar krijgt, hangt helemaal af van de voorouders van Meghan. Als één van hen roodharig is, is de kans dat de baby rood haar krijgt 50 procent.

Als Meghan geen roodharige voorouders heeft, is de kans dat de baby rood haar krijgt 0 procent. Lees hier de complete uitleg over hoe dat genetisch werkt.

LEES OOK: George Clooney danste met Meghan Markle: dit is wat er naar verluidt gebeurde bij de afterparty van het koninklijk huwelijk