Het jaar is eigenlijk wel een beetje voorbij, in ieder geval voor de techwereld. Zo ongeveer ieder belangrijk product dat voor dit jaar is aangekondigd, ligt al in de winkels.

Maar gelukkig is 2017 bijna daar, en we verwachten een hoop nieuwe coole producten. Hieronder vind je de belangrijkste gadgets die waarschijnlijk volgend jaar worden gelanceerd.

Begrijp wel dat dit niet een volledige lijst is. Het bevat bovendien geen verrassingen, die we ongetwijfeld zullen gaan zien volgend jaar. Desalniettemin zijn dit de producten waarvan we denken dat je er het meest enthousiast over bent.


Samsung Galaxy S8

Foto: Rafi Letzter/Tech Insider

Samsungs eerste kans om te herstellen van het debacle rondom de exploderende Galaxy Note 7 komt met de lancering van zijn nieuwe paradepaardje, de Galaxy S8. Dit zal aankomende lente gebeuren.

Hoewel we niet veel weten over het apparaat, heeft Samsung wel iets gezegd over een nieuwe digitale assistent in de smartphone. Deze is ontwikkeld door Viv, de artificial intelligence startup die het Zuid-Koreaanse bedrijf eerder dit jaar heeft overgenomen. O, en Viv is opgericht door dezelfde mensen die Siri hebben gebouwd.


Een vouwbare Samsung-telefoon?

Foto: Korean Patent Office

Samsung werkt al jaren aan buigbare schermen, maar 2017 kan wel eens de eerste keer worden dat we die in de praktijk gaan zien.

Het bedrijf heeft recent een patent aangevraagd voor deze techniek, wat het gerucht op gang brengt dat het snel gaat komen.


Galaxy Note 8?

Foto: AP

De toekomst van Samsungs Note-toestellen is onzeker vanwege de desastreuze terugroepacties van de Galaxy Note 7 dit jaar.

Er waren wat berichten in de weer die meldden dat Samsung helemaal gaat stoppen met de Note in 2017. Maar als de Note wel terugkeert, verwacht het dan in de herfst.


Nieuwe iPads

Foto: Steve Kovach/Tech Insider
Er wordt verwacht dat Apple zijn iPad-lijn in de lente van 2017 gaat vernieuwen, aldus Bloombergs Mark Gurman.

De nieuwe iPad-modellen zullen focussen op de Pro-lijn, met verbeteringen aan de Apple Pencil en nieuwe schermformaten.


Nieuwe iMac

Foto: LinusTechTips

Hoewel de iMac de afgelopen jaren is geupdatet met nieuwe hoge resolutie-schermen, is het wel een tijdje geleden dat Apple de computer zelf heeft verbeterd.

Bloomberg's Gurman bericht dat Apple overweegt om een nieuwe USB-C-ingang aan de lineup van iMac toe te voegen, wat logisch zou zijn gezien de andere computers van het bedrijf deze nieuwe standaard ook aanmeten.

Er zijn geen berichten over de timing van de nieuwe iMac.


iPhone 8

Foto: ConceptsiPhone/YouTube

De volgende iPhone zal behoorlijk anders zijn, volgens verschillende berichten en geruchten.

De zogenoemde iPhone 8 is naar verluidt volledig van glas en heeft een LED-scherm voor scherpere afbeeldingen. Daarnaast is er geen home button en komen er nieuwe schermformaten. We schreven eerder dat Apple werkt aan ingebouwde augmented reality-toepassingen in het apparaat.

2017 is ook het jaar dat iPhone zijn tiende verjaardag viert. Dat zal Apple laten weten ook.


Update voor de Google Pixel-telefoon

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Google had dit jaar een enorme hit met zijn eerste eigen telefoon, de Pixel.

Er is geen nieuws over wat de plannen van Google zijn voor Pixel volgend jaar, maar de ambities van het bedrijf op het gebied van hardware zijn nog maar net begonnen. Het is meer dan redelijk om te verwachten dat er nog een uitstekende Pixel-telefoon van Google's hand komt in de herfst van 2017.


Een nieuwe laptop van Google die draait op een speciale versie van Android

Foto: Business Insider

Google is ook bezig met een enorm project waarbij de besturingssystemen Chrome en Android op veel meer apparaten kunnen werken. De zogenoemde Anromeda OS zal ook op een nieuwe laptop werken, die door Google is gebouwd, meldt Android Police.

De computer komt waarschijnlijk in de herfst van 2017 op de markt, en zal een inleiding zijn in Google's visie op de toekomst van Chromebooks. De laptop ook te gebruiken zijn als tablet, en verbergt indrukwekkende specificaties onder de motorkap.

 


Een smartwatch van Google

Foto: Android Wear

Google stelde een grote softwareupdate voor Android Wear-smartwatches uit tot 2017. Nu wordt verwacht dat het bedrijf ook zijn eigen horloge op de markt brengt, aldus Android Police.

Met de ronde smartwatches gaat Google proberen de consument weer te verleiden om de horloges van Google te kopen - de markt van de smartwatches werd tot nu toe gedomineerd door de Apple Watch.

 


Een nieuwe versie van Microsoft's Surface Pro

Foto: Microsoft

We hebben geen nieuwe Surface Pro gekrege nin 2016 - dat is het eerste jaar met geen update sinds Surface Pro debuteerde. De gebruikelijke tijd is dus al verstreken in 2017, dus het ligt in de lijn van de verwachting dat er komend jaar wel een update komt.


Microsoft Surface Book 2

Foto: Melia Robinson/Business Insider

De allereerste laptop van Microsoft, de Surface Book, is in 2017 ook klaar voor een update. De comoputer is wat sneller en krachtiger geworden dit jaar, maar we zijn benieuwd of Microsoft de specificates nog verder kan oprekken.


Nieuwe virtual reality-brillen die op Windows 10 werken

Foto: AP

Een nieuwe, gratis update van Windows 10 maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om een virtual reality-bril te gebruiken op zijn of haar computer.

De brillen kosten zo'n 300 dollar, en komen van bedrijven als Dell, Asus en Lenovo. Dat is veel goedkoper dan bijvoorbeeld de bril van Oculus Rift, die je vanaf 599 dollar kunt kopen.


Nieuwe bewegingstrackers van Fitbit

Foto: source Fitbit

Fitbit komt elk jaar met nieuwe bewegingstrackers, maar in 2017 komen ze met iets heel nieuws. Het bedrijf heeft onlangs bekend gemaakt dat het met een nieuw ontwerp komt.

Wat dat betekent? Dat is nog onduidelijk, maar het lijkt er op dat Fitbit de trackers niet alleen meer om je pols wilt laten dragen.

 


Nintendo Switch

Foto: Nintendo

Ben je een Nintendofan? Zet maart 2017 dan maar vast in je agenda, want dat wordt een belangrijke maand.

Dan komt het iconische gamebedrijf met de Nintendo Switch, de nieuwe console dat werkt op tv's, maar ook als draagbare gameconsole. Nintendo kondigde Switch deze herfst al aan, maar we weten nog niets over details zoals de prijs en de titels die op de nieuwe console gespeeld kunnen worden. Daar weten we 12 januari meer over.

 


Xbox Project Scorpio

Foto: Florence Fu / Business Insider

Microsoft komt met een flinke upgrade van de Xbox. Het bedrijf werkt nu aan Project Scorpio, een krachtigere versie van de Xbox One, die is ontworpen voor 4K tv's en waarop virtual reality-brillen zoals de Oculus Rift op werken.

De console richt zich op gamers die de prestaties van een gamecomputer boven alles stelt. De lancering wordt verwaacht in de herfst van 2017.