Google heeft de meestgezochte sportevenementen wereldwijd bekendgemaakt als onderdeel van hun “Year in Search 2017.”

Het is niet verrassend dat de populairste sportevenementen een grote internationale uitstraling hebben, zoals de Tour de France en de Champions League. Maar ook puur Amerikaanse evenementen als de Super Bowl, World Series en de NBA Playoffs scoren hoog.

Bekijk hieronder de 10 evenementen waar sportfans over de hele wereld het meest naar gezocht hebben.


10. UEFA Champions League

Foto: Laurence Griffiths/Getty

Het Champions League-seizoen 2016/2017 eindigde in een finale tussen Real Madrid en Juventus die vooraf veel aandacht kreeg. Maar hoewel Juve het begin van de wedstrijd controleerde waren de Italianen uiteindelijk geen partij voor Cristiano Ronaldo. De nu al legendarische voetballer scoorde twee keer en ‘De Koninklijke’ won met 4-1 en pakte daarmee de derde Champions League-titel in vier jaar. Dit seizoen zijn er nog 16 teams over die strijden om de titel, waaronder Real Madrid en Juventus.


9. NBA Playoffs

Foto: Ronald Martinez/Getty

Omdat de seizoensbeslissing van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA over twee maanden is uitgesmeerd is het geen verrassing dat de playoff-wedstrijden tot de meest gezochte sportevenementen van het jaar behoren. De finale tussen de Warriors en de Cavaliers was het hoogtepunt, maar met wedstrijden van de Spurs, Rockets en Celtics was er genoeg ander moois te beleven.


8. FIFA Confederations Cup

Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty

Drie jaar na het veroveren van de wereldtitel maakte Duitsland het dubbel zo mooi door hun eerste Confederations Cup te winnen. "Di Mannschaft" speelde in de finale tegen Chili en versloeg de Zuid-Amerikanen na een spannende wedstrijd met 1-0 door een goal van Lars Stindl.


7. US Open

Foto: Chris Trotman/Getty

Terwijl zich in Amerikaanse sportcompetities als de NBA en MLB snelle veranderingen voltrokken in 2017 leek het in het tennis wel alsof de klok tien jaar was teruggezet. Rafael Nadal kampte de afgelopen jaren met veel blessureleed, maar won dit jaar twee Grand Slam-titels, waaronder de US Open. Het was zijn derde eindzege in het Arthur Ashe Stadium en zijn zestiende Grand Slam-titel in totaal. Bij de vrouwen was Sloane Stephens uiteindelijk de beste na een 'All American' halve finales.


6. Australian Open

Foto:Scott Barbour/Getty

Serena Williams was bij de vrouwen weer eens de sterkste, vlak voor dat zij haar zwangerschap aankondigde. Ze verloor in het hele toernooi geen enkele set en versloeg in de finale haar oudere zus Vensu met 6-4 en 6-4. Bij de mannen ging de titel naar 'good old' Roger Federer die daarmee de achttiende Grand Slam-titel van zijn carrière pakte.

5. World Series

Foto: Harry How/Getty

De World Series 2017 ging als een klassieker de boeken in, met wedstrijden met verlening, geweldige homeruns en een fantastische ontknoping. De Houston Astros en de Los Angeles Dodgers waren erg aan elkaar gewaagd, maar het team uit Houston bleek in de beslissende zevende wedstrijd uiteindelijk met 5-1 de sterkste. In de nasleep van de orkaan Harvey had de stad daarmee eindelijk weer iets om te vieren.


4. Tour de France

Foto:Chris Garythen/Getty

Met 3540 kilometer fietsen door Frankrijk en Duitsland is de Tour de France de perfecte combinatie van spectaculaire uitzichten en echte topsport. De nu met doping in verband gebrachte Chris Froome won in 2017 geen enkele etappe, maar pakte wel de eindzege met 54 seconden voorsprong op de nummer twee. Daarmee behaalde hij zijn vierde Touroverwinning in vijf jaar tijd.


3. Het gevecht tussen Mayweather en McGregor

Foto: Christian Petersen/Getty Images

Veel boksfans zullen zeggen dat het een teleurstellend gevecht was, maar dat maakte niet uit. De twee om hun vuilspuiterij bekendstaande boksers maakte er in de aanloop een waar spektakel van met beledigingen over en weer. Daarmee zorgden Mayweather en McGregor voor zowel klapperende oren als enorm veel zoekopdrachten op Google. Op de avond van het gevecht domineerde Mayweather en won hij met een technische knock-out in de tiende ronde.


2. Super Bowl

Foto: Mike Ehrmann/Getty

De spectaculaire comeback van de New England Patriots van maar liefst 25 punten maakte de Super Bowl 2017 één van de beste in de geschiedenis, maar dat was niet het enige wat de wedstrijd zo opwindend maakte. Met het gevecht van de Falcons om hun eerste kampioenschap te pakken, het optreden van Lady Gaga in de rust en de kersverse vaak hilarische reclamespotjes had dit sportevenement voor elk wat wils.


1. Wimbledon

Foto: Clive Brunskill/Getty

Het is geen grote verrassing dat de koning van de tennistoernooien bovenaan deze lijst staat, zeker gezien de uiteindelijke winnaar. Roger Federer pakte zijn achtste Wimbledon-titel, een record, en was de eerste man sinds Björn Borg in 1976 die het toernooi won zonder een set te verliezen. Bij de vrouwen won de Spaanse Garbine Muguruza de tweede Grand Slam-titel uit haar carrière.