Marktleider Achmea zet de toon met stevige verlagingen van de premie voor de basisverzekering van ziektekosten.

Zilveren Kruis, een dochter van verzekeraar Achmea, verlaagt de premie voor de basisziektekostenverzekering in 2014 met 8,30 euro per maand. De premie gaat van nu 108,25 euro naar volgend jaar 99,95 euro per maand. Dat maakte de verzekeraar dinsdag bekend.

De verlaging komt uit op ruim 7,5 procent. Over een hele jaar scheelt het 99,60 euro.

De premies van de tandartsverzekeringen van Zilveren Kruis blijven gelijk. De aanvullende verzekeringen stijgen met gemiddeld 2 procent.

Eerder maakte verzekeraar DSW bekend de zorgpremie volgend jaar te verlagen met 7,50 euro per maand. Op jaarbasis is dat 90 euro minder dan dit jaar.

Zorgpremie daalt meer dan verwacht

Financiële vergelijkingssite Independer verwacht dat de drie andere grote verzekeraars CZ,VGZ en Menzis met vergelijkbare premieverlagingen komen.

“Uitgaande van een gemiddelde jaarpremie van 1.280 euro in 2013, bespaart een verzekerde op jaarbasis in 2014 bijna 90 euro ten opzichte van 2013. Met 13,3 miljoen verzekerden die basispremie betalen, gaat Nederland volgend jaar 1,2 miljard euro minder zorgpremie betalen”, meldde Independer dinsdag.

De daling van 90 euro is volgens de financiële vergelijker – een dochter van verzekeraar Achmea – opmerkelijk. Minister Schippers sprak in september in de Miljoenennota immers nog over een daling van slechts 24 euro op jaarbasis. “De werkelijke verlaging zal naar verwachting dus bijna viermaal zo hoog worden.” aldus directeur Ruud Martens van Independer.

Bron: ANP/Z24

Lees ook:

Tandartsverzekering van tandartsen niet echt alternatief

Bron: Z24/ANP

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl