• In Nederland worden maandelijks per 1 miljoen inwoners ruim 105.000 zoekopdrachten gedaan naar crypto.
  • Dat is volgens online handelsplatform Tastyworks per hoofd van de bevolking het hoogste aantal van heel de wereld.
  • Als het over specifieke cryptovaluta gaat, wordt er in Nederland na de bitcoin het meest gezocht naar informatie over de ludieke dogecoin.
  • Lees ook: Cryptobeurs FTX werkt aan doorstart, maar dat biedt geen soelaas voor gedupeerde klanten

Nederlanders willen meer dan wie ook ter wereld alles weten over crypto. Uit onderzoek van online handelsplatform Tastyworks blijkt dat Nederlanders per hoofd van de bevolking het meeste googelen op crypto. Per maand worden er per 1 miljoen inwoners 105.298 zoekopdrachten gedaan.

Zwitserland en Turkije volgen met respectievelijk 76.769 en 59.174 zoekopdrachten per 1 miljoen inwoners op behoorlijk ruime afstand op plek twee en drie.

Volgens Tastyworks is onze nieuwsgierigheid te danken de innovatieve mentaliteit in Nederland. Het handelsplatform wijst daarbij op het feit dat Nederland nieuwe technologieën in de regel al in een vroeg stadium toepast, dat de regering mogelijkheden ziet voor cryptomunten. Ook het feit dat De Nederlandsche Bank een systeem heeft voor het reguleren van cryptobedrijven wordt als positief gezien.

Dat crypto ook in Zwitserland erg populair, is komt volgens Tastyworks doordat het land de afgelopen jaren met de aanname van een ‘blockchainwet’ belangrijke stappen heeft gezet om zijn financiële markten open te stellen voor cryptovaluta. Voor Turkije geldt dat mensen middelen zoeken om hun spaargeld te beschermen tegen de enorme devaluatie van de lira.

Bron: Tastyworks
Bron: Tastyworks

Uit het onderzoek van Tastyworks blijkt ook dat de ludieke dogecoin in veel landen de meest populaire cryptomunt is na bitcoin, ook in Nederland.

In 56 procent van de geanalyseerde landen wordt na de bitcoin het meest gezocht op de favoriete munt van techmiljardair Elon Musk. Naast Nederland ook in onder meer de Verenigde Staten, India, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Zuid-Afrika en Turkije.

In Frankrijk, Spanje en Zwitserland en enkele andere landen is shiba inu na de bitcoin de populairste cryptomunt wat betreft het aantal zoekopdrachten.

LEES OOK: Crypto gaat niet meer weg, erkent toezichthouder DNB: focus komt te liggen op veilig gebruik