• Hoe zet je als beginnende cryptobelegger de eerste stappen op een nieuwe markt?
  • De tweede editie van de online talkshow Business Insider Live: Crypto! staat in het teken van strategieën om succesvol te beleggen in crypto en de kennis die daarvoor nodig is.
  • Tafelgast en cryptoadviseur Patricia Bogaerts van Fem Invest richt zich expliciet op vrouwen, omdat ze vindt dat die nog té vaak financieel afhankelijk zijn.

“Ik voel een persoonlijke missie om in de mannelijke cryptowereld wat vrouwelijke energie te gooien”, zegt Patricia Bogaerts.

Ze lanceerde Fem Trade, een Multi Crypto Tradingbot en Fem Invest, een cryptoinvesteringsclub speciaal voor vrouwelijke beleggers. “Dit is een snelle jongenswereld. Ik zoek bewust de niche van de vrouwen op”, vertelt Bogaerts aan Business Insider.

Vrouwen verdienen – nog steeds – minder, werken minder en werken vaker in sectoren met lagere uurlonen. Ze zijn daardoor kwetsbaarder voor economische tegenspoed. En ook afhankelijker van de inkomsten van hun partner. Bogaerts: “Crypto is de asset waar ik in geloof: daar kun je die onafhankelijkheid wél mee creëren.”

Om vrouwen te helpen bij het zetten van de eerste stap op het beleggingspad, put Bogaerts uit eigen ervaring. Ook zij begon onwetend en naïef in 2017 en ging daarna ‘gigantisch onderuit’: “Ik verloor flink wat geld.”

Net als vele anderen merkte Bogaerts dat in de wereld van crypto, misschien nog wel meer dan bij andere beleggingsproducten, informatie schaars of onbetrouwbaar is. “Daar verzuipen mensen dan in.”

Business Insider Live: Crypto! wordt mede mogelijk gemaakt door LiteBit. Schrijf je via deze actielink in bij Litebit en ontvang een welkomstbonus van €15 om direct te kunnen beginnen met handelen. *

Om meer helderheid te schetsen, adviseert ze nieuwe toetreders tot de cryptomarkt dan ook goede experts kiezen en veel tijd in de eigen ontwikkeling te steken. “Werken aan kennis is essentieel. Van daaruit kun je een plan maken om dan stap voor stap aan de slag te gaan. En laat je niet gek maken door influencers.”

Op 23 juni 2022 op 20.00 uur is Business Insider Live! terug met een nieuwe aflevering over crypto. Dit keer gaan we in op succesvolle strategieën om te beleggen in crypto. Welke investeringsstrategieën heb je tot je beschikking als cryptobelegger? Hoe kun je navigeren in stijgende en dalende markten? En hoe selecteer je blockchainprojecten met echte waarde? Kijk hier voor meer informatie.

*Je ontvangt de €15 welkomstbonus binnen 10 dagen, alleen bij gebruik van onze actielink. Je dient de volledige verificatie (KYC) bij onze partner voltooid te hebben, zoals beschreven in de actievoorwaarden.

De actie loopt tot 30 juni 2022.