• Royal Caribbean introduceert de ‘Ultimate World Cruise’, een 274 dagen durende cruise met een vanafprijs van 61.000 dollar, omgerekend iets meer dan 52.000 euro.
  • Tijdens de reis worden 65 landen aangedaan, waaronder Brazilië, China en Marokko.
  • Het vertrek voor de eerste cruise staat gepland op 10 december 2023 vanuit Miami.

Cruisemaatschappij Royal Caribbean introduceert een 274 dagen durende cruise rond de wereld die eind 2023 moet beginnen. De reis gaat minimaal 61.000 dollar per persoon kosten, ofwel iets meer dan 52.000 euro.

In een woensdag uitgebracht persbericht stelt de cruisemaatschappij dat het “de langste en meest uitgebreide cruise ter wereld is.” De reist begin in Miami en doet meer dan 150 bestemmingen in 65 verschillende landen op alle 7 continenten aan.

‘The Ultimate World Cruise’ stopt op bestemmingen als Casablanca in Marokko, The Great Barrier Reef in Australië en op Antarctica. Andere stops zijn in Brazilië, waar reizigers met oud en nieuw het standbeeld van Christus de Verlosser kunnen zien en China.

Cruisereis rond de wereld in 274 dagen

De eerste ‘Ultimate World Cruise’ zal op 10 december 2023 vertrekken vanuit Miami en daar op 10 september 2024 weer terugkeren.

Passagiers reizen met het cruiseschip Serenade of the Seas, dat 13 dekken heeft en onder andere een midgetgolfbaan, een speelhal, een klimmuur, een zwembad, theater en een spa. Op het schip is ruimte voor bijna 2.500 passagiers en meer dan 800 bemanningsleden.

Een binnenhut kost 61.000 dollar per persoon, een hut met uitzicht over zee 65.000 dollar en een balkonhut 79.000 dollar. Een juniorsuite op de Serenade of Seas kost 112.000 dollar per persoon. Volgens Royal Caribbean krijgen passagiers die voor 6 januari 2023 het volledige bedrag betalen 10 procent korting.

Door de coronapandemie kwam het toerisme helemaal stil te liggen en kwamen verschillende cruisemaatschappijen in grote financiële problemen. Zo moest Carnival Cruises afgelopen juni zes cruiseschepen verkopen na een verlies van 4,4 miljard dollar bekend gemaakt te hebben.

Nu veel mensen zijn gevaccineerd tegen Covid-19 krabbelt de sector weer snel op. “Mensen willen meer dan ooit over de wereld reizen en de verloren tijd goedmaken”, zegt CEO Michael Bayley van Royal Caribbean in het persbericht.

De ‘Ultimate World Cruise’ is opgesplitst in vier etappes, die voor mensen die niet de volledige negen maanden willen meevaren ook los te boeken zijn: De Amerika’s en Antarctica, Azië en de Pacific, het Midden-Oosten en de Middellandse Zee en Noord-Europa.

Premiumleden kunnen nu al boeken en alle andere passagiers vanaf 27 oktober. Losse etappes zijn pas vanaf december te boeken, dan maakt Royal Caribbean ook pas de prijzen daarvoor bekend.

Lees hier meer nieuws uit de reiswereld: