De afgelopen 24 uur is het aantal nieuwe coronabesmettingen gestegen met ruim 7.000. Donderdag werden 6.984 positieve tests gemeld.

Daarmee stijgt het aantal besmettingen in een etmaal nadat dit zes dagen lang daalde. Het aantal sterfgevallen steeg naar 118, een record sinds 29 april.

Het kabinet probeert het aantal besmettingen omlaag te brengen met de gedeeltelijke lockdown die 14 oktober inging.

Op 4 november volgde een tijdelijke verzwaring, omdat het aantal besmettingen niet snel genoeg daalt.

Het aantal nieuwe coronagevallen is iets gestegen, na zes achtereenvolgende dagen van daling. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 7.272 positieve tests geregistreerd.

Op donderdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 6984 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 6.996, maar dat aantal is bijgesteld.

In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 56.000 positieve tests geregistreerd.

Lees ook op Business Insider

118 sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 118, het hoogste aantal sinds 29 april. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden.

Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend waren 87 sterfgevallen gemeld.

Nederland ging op 13 oktober in gedeeltelijke lockdown om het rap stijgende aantal besmettingen met het coronavirus omlaag te brengen.

Op 3 november volgde een verzwaring van de lockdown met het sluiten van doorstroomlocaties als bibliotheken en musea, omdat het aantal besmettingen niet snel genoeg daalt en de druk op de zorg te groot blijft.

LEES OOK: Dit jaar duidelijk of vaccin van AstraZeneca en Oxford dat Nederland heeft besteld, echt goed werkt