Met Tap to Pay op iPhone kun je als ondernemer je klanten eenvoudig contactloos laten betalen. Op de markt, op een festival, in je winkel of restaurant of bij de klant thuis. Het enige wat je nodig hebt is een iPhone en de Rabo SmartPin app van Rabobank. Hier lees je hoe het werkt.

In 2023 vond maar liefst 91% van alle Nederlandse kaartbetalingen contactloos plaats, ruwweg één derde daarvan gebeurde met smartphones en smartwatches. Het grote voordeel is nu dat je niet langer mobiele pinautomaten, speciale betaalterminals of losse kaartlezers nodig hebt. Je hebt alleen je iPhone nodig. Zo bied je klanten het betaalgemak van hun voorkeur en jij hebt je apparaat gewoon altijd in je zak, waar je ook bent.

Gemakkelijk, veilig en snel

Klanten laten afrekenen voor een biertje, een quesadilla, een paar schoenen, een pakketje of een knipbeurt met Tap to Pay op iPhone is gemakkelijk, veilig en snel. De betalingen worden verwerkt door het Secure Element in de NFC-chip, een afgeschermd en extra beveiligd onderdeel van de chip. Tap to Pay op iPhone maakt gebruik van de ingebouwde features van iPhone om je bedrijfs- en klantgegevens veilig en privé te houden. Bij het verwerken van betalingen worden geen pas- of kaartnummers op het device of op Apple servers bewaard. Je kunt er dus gerust op zijn dat jouw zaken van jou blijven. Ook is Tap to Pay op iPhone eenvoudig in gebruik: Je tikt het bedrag in dat afgerekend moet worden in de app, presenteert je iPhone aan de klant, die het te betalen bedrag duidelijk in het scherm ziet staan. De klant houdt vervolgens de digitale betaalkaart (horizontaal), smartphone of smartwatch bij het symbool voor contactloos betalen. Wanneer je het groene vinkje ziet, is de kaartlezing voltooid en wordt de transactie verwerkt.

Zo kun je Tap to Pay op iPhone gebruiken als ondernemer

Om Tap to Pay op iPhone te kunnen gebruiken als ondernemer heb je een iPhone nodig waar het besturingssysteem iOS 16.4 of nieuwer op draait en de Rabo SmartPin app van de Rabobank. De betaalfunctie heeft geen limiet, grote en kleine bedragen zijn mogelijk. Voor Tap to Pay op iPhone binnen Rabo SmartPin betaal je € 0,02 cent per transactie en daarnaast betaal je € 5,00 maandelijkse abonnementskosten. En wist je dat je de Rabo SmartPin app daarnaast ook kunt gebruiken als volledige kassa-oplossing? Zo kun je bijvoorbeeld een productcatalogus aanmaken, je voorraden bijhouden, barcodes scannen, wisselgeld berekenen, btw-registratie doen en kassabonnen mailen of printen. Je hoeft hier geen extra hardware voor aan te schaffen of abonnementskosten voor te betalen. Handig!

Profiteer nu van extra voordeel

Tot 1 oktober 2024 geldt er een speciale actie voor Tap to Pay binnen Rabo SmartPin en betaal je geen maandelijkse abonnementskosten. Je betaalt alleen transactiekosten. Tap to Pay op iPhone van Rabobank is de eenvoudigste manier om je klanten veilig contactloos betaalgemak te bieden. Stop met pinnen, start met tappen.

Lees meer informatie op de website van Rabobank.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rabobank.