Veel werkgevers hebben de angst dat we te veel tijd aan zinloos werk besteden als we asynchroon (tijd- en plaats onafhankelijk) gaan werken. Toch zijn remote banen populairder dan ooit. Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat vorig jaar 14,5 procent van alle reacties naar remote banen ging, terwijl het aanbod slechts 5,7 procent was. Mandy Fransz is oprichter van Remote Workers WorldWide, een community met meer dan 100.000 leden, en 1 van 10 global thought leaders (LinkedIn Top Voices) in remote werken. In dit artikel geeft zij 6 redenen waarmee jij je baas overtuigt als je remote wilt werken.

1. Meer vrijheid en flexibiliteit

Door te kiezen waar en wanneer je werkt, kun je je werkdag zo inrichten op de momenten dat jij je het meest productief voelt. En je kunt precies de taken kiezen die voor jou het meest motiverend zijn op dat moment.

2. Geen reistijd

Uitgaande van een gemiddelde reistijd van 30 minuten en een werkend leven van 50 jaar, zit je volgens Mandy bijna 1,5 jaar in de auto of trein. Bovendien blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat reizen met de trein leidt tot meer stressklachten en burn-outs.

3. Verbeterde work-life balance

Remote workers ervaren een betere balans tussen zaken en privé, waardoor hun algemene welzijn verbetert. Een gezonde balans en beter welzijn leiden weer tot een productievere werkhouding.

4. Minder afleiding

Volgens onderzoekers van Stanford University laten mensen die op kantoor werken zich meer afleiden door smartphones, smalltalk en online lezen dan mensen die thuis werken. Volgens het State of Remote Work Report 2023 vindt 70% van de mensen het makkelijker om werk waarbij je je moet concentreren (zinvol werk) thuis te doen.

5. Gevoel van autonomie

Remote werken bevordert een zelfstandige werkhouding en geeft je meer autonomie over je werk. Dat leidt weer tot een betere output.

6. Zelf ingerichte werkplek

Een werkplek die je zelf hebt ingericht, geeft meer energie en inspiratie. Uit onderzoek van The Nature Conservancy verbeteren buiten werken en green desks je gezondheid, korte termijngeheugen en concentratievermogen.

Remote werkers besteden meer tijd aan zinvol werk. In deze #techtalk laat Arjen zien hoe jij je nog beter kunt focussen op zinvol i.p.v zinloos werk (ook als je op kantoor bent).

Tips voor ondernemers

Wil je als werkgever met remote werken aan de slag, dan is het volgens Mandy essentieel om niet klakkeloos het pandemiemodel te kopiëren, toen men noodgedwongen thuis moest werken. Intentioneel remote werken vraagt een andere strategie met eigen kaders en randvoorwaarden.

Als top van de organisatie is het belangrijk om duidelijk te stellen welke communicatiekanalen gebruikt worden en waarvoor. Voor welke doelen werk je synchroon (met bv. een Zoom meeting) en asynchroon (Bv. met een opgenomen Loom video)? Wanneer stuur je een e-mail en nog belangrijker: wanneer niet? Betrek ook de mensen zelf erbij: hoe en wanneer willen zíj het kantoor gebruiken? Of werken zij liever fulltime vanuit huis of een co-working space?

Investeer tenslotte in de juiste technologie en teambuilding momenten met je mensen, wellicht op een mooie locatie in het buitenland voor een jaarlijkse team retreat. Remote werkers zijn het meest productief als zij zich betrokken voelen bij het team en de organisatie.

Ontdek hoe asynchroon werken leidt tot meer innovatie in bedrijven door bovenstaande #techtalk van organisatiefuturoloog Arjen Banach te bekijken. #techtalks is een samenwerking van Business Insider en Vodafone Business. Laat je bedrijf groeien met technologie. Bekijk hier ook de andere #techtalks.