Het leven in de top van de financiële industrie kan pittig zijn, maar er zijn behoorlijk wat beursveteranen die er geen genoeg van kunnen krijgen. Bekende voorbeelden zijn de Amerikaanse topbeleggers Warren Buffett en Carl Icahn, die op leeftijden van respectievelijk 91 jaar en 86 jaar nog volop actief zijn.

Maar het kan ook anders. Andrew Formica, de CEO van de grote Britse vermogensbeheerder Jupiter Fund Management, vindt het op 51-jarige leeftijd wel welletjes.

Formica is sinds 2019 CEO bij Jupiter, dat omgerekend zo’n 64 miljard euro aan beleggingen onder beheer heeft. Maar de in Londen woonachtige topman verlangt terug naar zijn geboorteland Australië.

“Ik wil gewoon op een bankje zitten en een tijdje niets doen”, zegt Formica deze week in een interview met persbureau Bloomberg. Dat is waarschijnlijk geen probleem want het basissalaris van Formica bij Jupiter bedroeg 1,3 miljoen pond per jaar, omgerekend 1,5 miljoen euro.

Formica heeft drie decennia in het Verenigd Koninkrijk gewoond en geeft als reden voor zijn vertrek persoonlijke overwegingen, waaronder de behoefte om dichter in de buurt van zijn ouders te zitten.

In 2017 was Formica betrokken bij de fusie tussen de Amerikaanse vermogensbeheerder Janus en diens Britse collega Henderson. Twee jaar later trad Formica aan bij Jupiter Fund Management. Deze vermogensbeheerder zag de omvang van het belegde vermogen in de afgelopen jaren afnemen.

Formica treedt per 1 oktober dit jaar af. Hij kan dan bij terugkeer in Australië genieten van de aldaar ontluikende lente- en zomermaanden.

LEES OOK: Deze optische illusie lijkt te bewegen: wetenschappers leggen uit waarom