Beleggersapp Bux heeft in een nieuwe financieringsronde 11,1 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Het geld wordt mede gebruikt om in juli de app Stocks lanceren in Europa, waarbij particuliere beleggers kunnen handelen in aandelen zonder commissie te betalen.

Dat is opmerkelijk, omdat zelfs een prijsvechter als DeGiro minimaal een paar euro per transactie rekent. De teller gaat pas lopen voor geavanceerde functies in de Stocks-app.

Bux heeft sinds de lancering in 2014 in negen Europese landen iets meer dan 2 miljoen gebruikers verzameld. Voor Stocks staan al meer dan 100.000 gebruikers op de wachtlijst. Bux mikt met name op 25- tot 45-jarigen.

In totaal is er nu ruim 30 miljoen euro geïnvesteerd in het Amsterdamse fintechfirma. De nieuwe financieringsronde werd geleid door Velocity Capital en Holtzbrinck Ventures.

Met het nieuwe groeikapitaal doet Bux ook meteen een overname. Het fintechbedrijf koopt de Britse online broker Ayondo, de vaste partner van Bux die sinds de oprichting de administratie, transacties en vergunning verzorgt. Hoeveel Bux daarvoor op tafel heeft gelegd is niet bekendgemaakt.

"Inmiddels zijn we hard gegroeid en is het voor Bux een natuurlijke stap om ook deze achterkant in eigen beheer te nemen", aldus Nick Bortot, CEO en oprichter van Bux. "Daarnaast voegen we 50 procent toe aan onze toekomstige omzet, omdat we ook de andere klanten van Ayondo blijven bedienen."

Lees meer over fintechbedrijven: