• De aantrekkingskracht van Amsterdam als toplocatie voor fintechbedrijven stelt Nederlandse spelers voor extra uitdagingen in de strijd om schaars IT-talent.
  • “Amsterdam wordt echt gezien is de volgende grote ‘hub’ voor fintechbedrijven. En waar investeerders naartoe gaan, daar stroomt het geld naartoe.”
  • In de negende aflevering van de podcast The Next Move spreken CEO Yorick Naeff van beleggingsapp BUX en oprichter Jelle Pol van blockchain startup Dusk Network over leiderschap, strategie en uitdagingen voor Nederlandse fintechbedrijven.

“Wij voelen de war for talent. De salarissen blijven maar ongerept stijgen”, schetst CEO Yorick Naeff van beleggingsapp BUX de huidige situatie voor Nederlandse fintechbedrijven die vanuit Amsterdam opereren in de podcast The Next Move.

“Amsterdam wordt echt gezien als de volgende grote ‘hub’ voor fintechbedrijven. Internationale investeerders erkennen de grote voordelen van Amsterdam als vestigingsplaats. En waar investeerders naartoe gaan, daar stroomt het geld naartoe”, aldus Naeff.

Hoewel er nog wel verschil is tussen salarissen die voor softwareprogrammeurs worden betaald in Europa, vergeleken met Silicon Valley, worden de verschillen kleiner, beaamt oprichter Jelle Pol van blockchainstartup Dusk Network.

“Wij nemen regelmatig mensen direct uit de universiteit aan voor een jaarsalaris van 50.000 euro; na een jaar zit iemand dan op 120.000 euro, als er veel biedingen zijn geweest. En vervolgens vragen mensen nog veel meer, met het argument dat ze anders echt weg gaan. Dan heb je het over een tijdsspanne van 18 tot 24 maanden”, schetst Pol de soms extreme situaties bij het aantrekken en behoud van IT-specialisten.

Beluister deel 1 van de negende aflevering van The Next Move met CEO Yorick Naeff van BUX en oprichter Jelle Pol van Dusk Network, gepresenteerd door strategisch adviseur en auteur Diederik Heinink.

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via SpotifyGoogle of Apple.

The Next Move wordt in samenwerking met Rotterdam School of Management, Erasmus University gemaakt. Wil jij het maximale halen uit je carrière of bedrijf? Volg dan een korte training of parttime MBA. Kijk wat het beste bij jou past op RSM.nl/thenextmove

Beluister meer afleveringen van The Next Move: