De Amerikaanse miljardair Warren Buffett heeft 2,8 miljard dollar, omgerekend circa 2,5 miljard euro, overgemaakt ten behoeve van vijf goede doelen die vallen onder de liefdadigheidsstichting van collega-miljardair Bill Gates en zijn vrouw Melinda.

Buffett, die zijn vermogen vergaarde met beleggen, betaalde de schenking in 20,6 miljoen aandelen in zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway. Buffett, die in 2006 toezegde aanzienlijke sommen aan goede doelen over te maken, schonk vorig jaar 15 miljard dollar aan de Bill & Melinda Gates Foundation.

Warren Buffett en Bill Gates

De 59-jarige Bill Gates is met een geschat vermogen van meer dan 80 miljard dollar ’s werelds rijkste man. Sinds hij zich in 2000 terugtrok bij Microsoft houdt hij zich bezig met liefdadigheid. Buffett, inmiddels 84 en de op een na rijkste man in de VS, bouwt nog altijd aan zijn imperium.

Investeringsvehikel Berkshire Hathaway kwam vijf decennia geleden in handen van Buffett. Die maakte van de toenmalige textielfabrikant een groot zakenimperium. Berkshire is tegenwoordig een holding met belangen in meer dan tachtig ondernemingen, waaronder verzekeraars, banken, retailers, nutsbedrijven, General Electric, Heinz en het spoorwegbedrijf Burlington Northern Santa Fe (BNSF).

Er wordt al jaren gespeculeerd over de mogelijke opvolgers van Buffet. De topondernemer herhaalde in februari in een verklaring dat hij de ,,juiste persoon” hiervoor heeft gevonden. Maar wie dat precies is, maakte hij niet bekend.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl