Ondernemers die 31 juli naar de Belastingdienst snellen om de deadline voor de btw-aangifte te halen, stuiten op een onbereikbare website.

Op de website van De Belastingdienst kan niet worden ingelogd. Dat geldt voor zowel de particulierensectie als die voor ondernemers.

De fiscus meldt dat er sprake is van een technische storing die momenteel wordt opgelost. Het is niet duidelijk wanneer burgers en ondernemers weer kunnen inloggen.

31 juli is de laatste dag waarop ondernemers hun kwartaalaangifte voor de btw kunnen doen. Kamerlid Pieter Omtzigt pleit voor een paar dagen uitstel.

Ondernemers die al dan niet een sprintje hebben moeten trekken naar de Belastingdienst om de deadline van de btw-aangifte te halen, stuiten vrijdag op een onbereikbare website.

Het is niet mogelijk om in te loggen op de site van de Belastingdienst, dat geldt zowel voor de particuliere sectie Mijn Belastingdienst als de website voor ondernemers Mijn Belastingdienst Zakelijk. Ook het oude ondernemersportaal is buiten bereik.

De Belastingdienst meldt op zijn website dat er technische problemen zijn en dat naar een oplossing wordt gezocht. De fiscus belooft te informeren over de voortgang, maar geeft geen indicatie over wanneer ondernemers weer kunnen inloggen.

De technische storing komt op een vervelend moment. 31 juli is de laatste dag waarop ondernemers hun kwartaalaangifte voor de btw kunnen invullen.

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt pleit in een tweet voor een paar dagen uitstel voor ondernemers als het probleem niet voor het middaguur is opgelost. Op moment van dit schrijven kampt de fiscus nog met de storing.

LEES OOK: Bedrijven hebben al voor €10 miljard uitstel van belasting aangevraagd – uitstel btw populair bij kleinere bedrijven, groter MKB schuift loonheffing door