Twee online brokers, twee verhalen.  DeGiro maakt vanochtend bekend fors meer transacties fors meer transacties te verwerken. Bij branchegenoot BinckBank was het tegenovergestelde het geval.

Onlinebroker DeGiro heeft in het eerste halfjaar winst geboekt, waar een jaar eerder nog rode cijfers werden geschreven. De branchegenoot van het beursgenoteerde BinckBanck zag het aantal transacties met meer dan 67 procent toenemen tot ruim 4,4 miljoen, meldde de DeGiro .

,,2016 verloopt goed”, aldus de broker die naar eigen zeggen marktleider is in Nederland. ,,We zien een enorm groeipotentieel, de Europese markt is gefragmenteerd en veel brokers werken met verouderde systemen en een achterhaald verdienmodel. Ons doel is om de komende jaren uit te groeien tot de grootste broker van Europa.”

De winst voor belasting kwam uit op 1,8 miljoen euro, tegen een verlies van bijna 0,7 miljoen in de eerste helft van 2015. DeGiro heeft er afgelopen maanden ook veel nieuwe klantaccounts bijgekregen.

BinckBank

Bij BinckBank werden er juist minder transacties verwerkt. In totaal  zo’n 4 miljoen dik een vijfde minder transacties dan in het eerste half jaar van 2015. Het zogenoemde gecorrigeerde nettoresultaat kwam uit op 16,2 miljoen euro, tegen 29,9 miljoen euro een jaar geleden. BinckBank zag de totale inkomsten daarbij met 19 procent zakken tot 72,2 miljoen euro. Hiermee wordt er onderaan de streep meer geld verdiend door BinckBank dan door DeGiro.

(Bron: ANP/Z24)

 

Lees ook op Business Insider

 

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl