Dirk Scheringa is geen lid meer van de Ondernemerspartij. De oud-eigenaar van DSB Bank is door oprichter Hero Brinkman uit zijn politieke partij gezet.

Dat maakte de Ondernemerspartij donderdag bekend. Scheringa zou de contributie van 22,50 euro voor 2015 en 2016 niet hebben betaald, ondanks meerdere aanmaningen.

Daarnaast zou Scheringa inhoudelijk niks hebben bijgedragen aan de partij. “Hij zou zich nadrukkelijk ventileren als lid van de partij, zijn netwerk inbrengen en meedoen aan presentaties en lezingen”, zegt Brinkman tegenover RTL Nieuws. Dat is niet gebeurd. Brinkman vermoedt dat de oud-bankier het te druk heeft met zijn diverse bedrijven.

Factoringbedrijf

Scheringa voegde zich afgelopen september bij de Ondernemerspartij. Hij was ooit eigenaar van DSB Bank, die in 2009 omviel. Ook was hij eigenaar van voetbalclub AZ en van een naar hem vernoemd museum.

Nu is Scheringa onder meer eigenaar van CS Factoring, dat openstaande facturen overneemt voor een lager bedrag dan de factuur vermeldt. Als het lukt de rekening alsnog te innen, is het verschil de winst voor de onderneming.

Partij voor zzp'ers

Brinkman richtte zijn Ondernemerspartij vorig jaar april op. Die richt zich volledig op ondernemers en kleine zelfstandigen zonder personeel (zzp'er). De OP wil dat de belasting op brandstof omlaag gaat en de btw weer teruggaat van 21 naar 19 procent. Zzp'ers moeten ook een werkloosheidsuitkering kunnen krijgen.

Voor de oud-PVV'er is het de derde partij die hij heeft opgericht sinds zijn vertrek uit de Tweede Kamer.

Bron: Z24/ANP

Lees ook

Hero Brinkman is niet de reddende engel van de zzp'er

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl