• Bram Moszkowicz mag niet terugkeren naar de advocatuur.
  • Het hof van discipline vindt dat de geroyeerde advocaat niet overtuigend heeft laten zien dat zijn gedrag is veranderd.
  • Moszkowicz werd in 2013 uit zijn functie als advocaat gezet.
  • De telg uit een beroemde advocatenfamilie ging eerder persoonlijk failliet, maar is er naar eigen zeggen weer helemaal bovenop.

 Bram Moszkowicz mag niet terugkeren als advocaat. Dat oordeelde het hof van discipline maandag. Tegen deze beslissing is nu geen beroep meer mogelijk, over ten minste een jaar zou de voormalig advocaat wel weer een nieuwe poging kunnen wagen.

Moszkowicz werd in 2013 geschrapt van het tableau. Sinds begin vorig jaar probeerde hij terug te keren in zijn oude vak. De Orde van Advocaten wees zijn verzoek in eerste instantie af. Tegen deze beslissing is de gewezen raadsman in beroep gegaan. Het hof van discipline – waarin rechters en advocaten zitting hebben – heeft nu ook het beklag van Moszkowicz afgewezen.

“Het hof vindt dat mr. Moszkowicz niet op overtuigende wijze heeft laten zien dat hij zijn gedrag blijvend heeft veranderd en hij heeft daar geen overtuigende waarborgen voor gegeven.” Het hof acht nieuwe schendingen van de beroepsregels daarom niet uitgesloten.

Moszkowicz sinds 2013 geen advocaat meer

De telg uit de beroemde advocatenfamilie werd in 1985 beëdigd. In de jaren die volgden, ontving hij meerdere waarschuwingen en berispingen. Hij werd geschrapt omdat hij onder meer grote contante bedragen had aangenomen en cliënten onvoldoende had bijgestaan.

Moszkowicz ging failliet, maar zijn financiën zijn nu weer helemaal op orde, vertelde hij het hof begin dit jaar. Echter, "het hof rekent mr. Moszkowicz aan dat hij niet uit eigen beweging transparant is geweest over zijn financiële situatie. Vooral, omdat schending van regels op het gebied van de financiële integriteit een van de belangrijkste redenen was om hem in 2013 te schrappen als advocaat."

Moszkowicz werkt nu als adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur in Hilversum, het kantoor van zijn partner. Hij wilde hier aan de slag als advocaat.

LEES OOK: Bram Moszkowicz persoonlijk failliet verklaard – dit is wat er dan gebeurt