• Boris Johnson en Carrie Symonds stappen naar verluidt in juli 2022 in het huwelijksbootje.
  • Het stel verloofde zich in 2019, maar moest vanwege de corona-uitbraak hun huwelijksplannen uitstellen
  • Waar ze gaan trouwen blijft volgens de Britse krant The Sun geheim.

De Britse minister-president Boris Johnson en zijn verloofde Carrie Symonds hebben huwelijksuitnodigingen voor 30 juli 2022 gestuurd naar familie en vrienden, meldt de Britse krant The Sun.

De 33-jarige Symonds is de voormalige communicatiechef van de Conservatieve Partij.

Het stel verloofde zich in 2019, maar moest vanwege de corona-uitbraak hun huwelijksplannen uitstellen. Waar ze elkaar het ja-woord geven, blijft volgens de Britse krant een goed bewaard geheim.

De enige andere premier die in functie trouwde was Lord Liverpool die in 1822 met Mary Chester trouwde.

Johnson en Symonds werden voor het eerst samen gezien tijdens een inzamelingsactie in 2018. Ze wonen sinds juli 2019 gezamenlijk in de ambtswoning in Downing Street en werden het eerste ongetrouwde stel dat daar zijn intrek nam.

Hun zoon Wilfred werd geboren op 29 april 2020. Daarmee was Johnson de vierde premier in ongeveer 170 jaar die vader werd tijdens zijn ambtsperiode. David Cameron, Tony Blair en Lord John Russell gingen hem voor. Het was bovendien nooit eerder voorgekomen dat de partner van een zittend premier voor het eerst een kind baart.

Het was voor Johnson niet de eerste keer dat hij vader is geworden. Hij heeft al vier kinderen met zijn ex-vrouw, Marina Wheeler. Het is onduidelijk of de premier nog meer kinderen heeft met andere vrouwen.

LEES OOK: Opnieuw schandaal rond Boris Johnson – Brits parlement stelt onderzoek in naar zijn vakantie op het Caribische eiland Mustique