Een opmerkelijk moment bij de wekelijkse persconferentie van premier Rutte. Journalist Frits Wester wil een vraag stellen over de Prinsjesdagboodschap, die is gelekt naar RTL Nieuws. Rutte wacht de vraag echter niet af.

“Mag ik u uitnodigen om hier te gaan staan?”, vraagt Rutte aan Wester. Die heeft aan een vinger genoeg: “Ik neem het zo over. Dan wil ik best even vertellen wat u volgende week gaat vertellen.”

Volgens de documenten die RTL Nieuws in handen heeft, gaat de regering volgende week dinsdag op Prinsjesdag zeggen dat Nederland terug is in de economische kopgroep van Europa. “Maar we moeten nuchter blijven: de betere cijfers betekenen pas iets als alle Nederlanders ervan profiteren”, citeert Wester.

“Onrust in het buitenland heeft ook gevolgen voor Nederland”, gaat hij verder. “We moeten ons in Nederland nu al voorbereiden op de komst van meer vluchtelingen.”

Rutte doet de korte onderbreking van Wester af met een grapje: “Ik ben blij dat u dit stuk dat wij gemaakt hebben om u op een dwaalspoor te zetten zo serieus neemt.”

Bekijk het fragment hieronder.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl