Met een online boekhouding houd je als ondernemer het overzicht. Dat bespaart je tijd, van het invoeren van alle bonnetjes tot het doen van de aangifte omzetbelasting.

Met een goede boekhouding heb je de sleutel tot meer zekerheid over je bedrijf in handen. Met een administratieve goed bijgehouden is wet je altijd hoe het bedrijf er precies voor staat. In een boekhouding leg je op een duidelijke systematische manier vast welke inkomsten en uitgaven er zijn.

Het bijhouden van de boekhouding is dus een financiële verslaglegging van de hele organisatie. Dat kan tegenwoordig ook heel goed online en daar zitten verschillende voordelen aan.

Voor veel ondernemers is een eenvoudige boekhouding in een spreadsheetprogramma het startpunt, maar het is slim om snel door te groeien van Excel naar een boekhoudpakket. Met een online boekhoudprogramma kun je gemakkelijk direct facturen en bijvoorbeeld ook betalingsherinneringen versturen.

Zo bespaar je geld doordat je niet alleen de bedragen vastlegt, maar het financiële plaatje direct in een systeem vastlegt.

Nog een voordeel: met een heldere blik op je administratie sta je direct een stap voor bij het doen van de belastingaangiftes. Dat scheelt ook in kosten voor een boekhouder en het bespaart een bedrijf een hoop geld. Bovendien geeft een online boekhoudprogramma je de zekerheid van een backup.